Російські дрони шпигували над військовою базою у Німеччині, де тренують українців

Федеральне міністерство оборони Німеччини підтверджує, що за базою бундесверу у Вільдфлекені шпигували за допомогою безпілотників.

Згідно з дослідженням Business Insider, у ніч з 30 вересня на 1 жовтня невідомі намагалися шпигувати за допомогою дюжини безпілотників на полігоні бундесверу Вільдфлекен. Це підтвердило Федеральне міністерство оборони на запит Business Insider, пише Dailylviv.com.

Локація вибухонебезпечна, тому що там бундесвер також тренує українських військових на бронетехніці Dingo. Німеччина погодилася поставити Україні 50 таких машин.

Міністерство оборони Німеччини також підтвердило, що після того, як були помічені безпілотники в безпосередній близькості від військового полігону, на кордоні між Баварією і Гессеном проводилася поліцейська операція. «Одразу повідомили поліцію, яка почала розслідування. Вони тривають». Business Insider дізнався зі своїх джерел, що над базою шпигувала дюжина безпілотників. Зазначається, що небезпеки для населення не було.

Міністерство оборони не відповіло на запит Business Insider, хто стоїть за акцією з безпілотниками. Але неофіційно підозрюють, що за цим могла ховатися Росія, і це вписується в низку міжнародних інцидентів.

В останні місяці таємничі безпілотники неодноразово спостерігалися по всьому світу, наприклад, кілька днів тому над норвезькими нафтовими платформами, коли кілька пристроїв проникли в зону їх безпеки. Прем’єр-міністр Йонас Гар Стьоре сказав: «З’являється все більше доказів того, що це був навмисний акт, і ми перебуваємо в дуже серйозній ситуації. Надзвичайно важливо, щоб Європа і НАТО зараз об’єдналися». 

У січні цього року дрони також були помічені над шведськими атомними електростанціями.

В Одесу з неанонсованим візитом прибула міністерка оборони Німеччини

Аварія Nord Stream: найбільший викид метану у світі. Наслідки для клімату

У англійців — шок: 450 українських солдатів пройшли навчання у Великій Британії з низки озброєнь (відео)

Американці почнуть навчання українських військових найближчими днями

 

Джерело

Новости Украины