Російські загороджувальні загони намагалися зупинити свою армію на Харківському напрямку

Окупанти відійшли на територію Бєлгородської області.

Війська, які будуть відступати, обіцяли знищити.

Росія намагається зупинити втечу своїх військових так званими «загороджувальними загонами». Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України з посиланням на перехоплені розмови окупантів.

«Щоб зупини масову втечу з поля бою, кремлівське командування посилює використання «перевірених» радянських методів «переконання». З перехоплених розмов окупантів стало відомо про встановлення тилу так званих «загороджувальних загонів», — зазначили у ГУР Міноборони України.

Зокрема, повідомлення про такі загони отримали командири четвертої окремої мотострілецької бригади другого армійського корпусу.

«В тильній полосі виставлений загороджувальний загін. Всі війська, що відступають, будуть знищені. Наказ командувача номер 222. Довести до всіх постів», — сказано у повідомленні.

Як зазначили у ГУР Міноборони України, внаслідок контрнаступу української армії в окупантів були панічні настрої, вони відмовлялися воювати. Крім успішного контрнаступу ЗСУ, на їхні настрої вплинули невчасні та неповні виплати обіцяного грошового утримання.

«Багато військових, єдиною мотивацією яких було саме матеріальне забезпечення, шукають можливості або повернутися на територію рф, або здатися в полон», — пояснили в ГУР Міноборони України.

Крім того, деякі підрозділи залишилися без озброєння та техніки. Зокрема, окупанти, що відійшли з Ізюмського напрямку в Донецьку область, втратили практично все озброєння й техніку, однак досі не отримали обіцяної допомоги.

У деяких ротах 20-ї гвардійської загальновійськової армії Росії залишилося близько половини особового складу. Ті, хто вижив, хочуть втекти до Росії.

Тому зараз біля російського кордону в районі Бєлгородської області зосередилося багато окупантів. За інформацією ГУР Міноборони України, у них немає зв’язку з командуванням, їжі та боєприпасів.

Як писав UA-NEWS.in.ua, у звільненому селищі Шевченкове Куп’янського району затримали російського окупанта. Він — мешканець Московської області, почав служити за контрактом в російській армії 6 вересня. Коли підрозділ втікав від українських захисників, залишив окупанта.

Джерело

Новости Украины