«Розірвало на шматки». Російські війська ударили по Краснопіллю ракетою С-300

За інформацією: Суспільне Суми.

Наслідки російської атаки на Краснопілля. Суспільне Суми

Дві пари обгорілого взуття, поруч уламки та скло – на цьому місці вранці 29 травня загинули дві жінки. Ще п’ятеро людей – поранило. Російські війська, говорить заступник голови Краснопільської громади Василь Лавріненко, по Краснопіллю поцілили ракетою С-300.

Ракета впала якраз на центральну частину площі, внаслідок чого загинули дві людини.

Жінки, що загинули, перебували за кілька метрів від місця, куди влучив боєприпас, каже Василь Лавріненко – там залишилася вирва.

Вирва у Краснопіллі. Суспільне Суми

Повітряна тривога пролунала о 8:37, за кілька хвилин – почули вибух, розповіли місцеві мешканки Антоніна Ткаченко та Валентина Іванова.

Все, і – полякалися. Посипалися вікна. Злякалися дуже. Не знаю, куди їхати. Як воно скрізь вибухає, бахкає.

Наслідки російської атаки на Краснопілля. Суспільне Суми

Як повідомив заступник голови громади, вибухом пошкодило магазини, приміщення селищної ради, у будинку культури, біля якого впала ракета, не залишилося жодного цілого вікна. В оселях місцевих мешканців вибило вікна.

Наслідки російської атаки на Краснопілля. Суспільне СумиУ мене сьогодні пар не мало бути, я висипалася, десь о 8:40 воно дуже гепнуло, я з переляку дуже сильно закричала, зібралася, навіть не помітила, що в кухні скло все посипалося, я просто зібрала речі і побігла в укриття, сказала місцева мешканка Валерія Катриченко.

Наслідки російської атаки на Краснопілля. Суспільне Суми

Загиблі жінки, говорить місцевий мешканець Володимир, працювали в будівлі у центрі селища, вранці йшли на роботу.

Нещодавно одного мого співробітника племінник — перед цим він поховав племінника з АТО, буквально десь два тижні тому. І оце племінниця тепер постраждала. Розірвало на шматки — склали в мішок.

Наслідки російської атаки на Краснопілля. Суспільне Суми

Володимир Вербенко у Краснопіллі має домогосподарство, родину, говорить, евакуював, сам виїжджати не планує.

Сам на місці – дамо ще шанс. Ще один. А що боятися? Аби руки-ноги цілі були, інше – маячня. В кожного ж заяча кров по-різному робить. Ми на місці.

Наслідки російської атаки на Краснопілля. Суспільне Суми

За словами Василя Лавриненка, до повномасштабної війни в Краснопільській громаді мешкало понад 20 тисяч людей, нині – приблизно 14 тисяч, третина мешканців з громади виїхала.

Читати ще

Читати ще «Пустота: ні машин, ні людей»: історії переселенців з Великописарівської громади Сумщини

Новости Украины