Розкрито подробиці недорогого кросовера Dacia Bigster

Новий Dacia Bigster дебютує дещо пізніше, ніж очікувалося. Флагманський кросовер від румунського бренду Renault Group повинні представити на початку 2025 року.

Подробиці нової моделі поділився з журналістами видання Autocar керівник відділу продажів та маркетингу Dacia Хав’єр Мартінет.

Він повідомив, що кросовер Dacia Bigster буде побудований на платформі CMF, як Renault Austral і Espace, а також Nissan Qashqai та X-Trail. У той же час, у Dacia роблять все можливе, щоб зробити нову модель істотно дешевшою за побратимів, адже доступність є основною перевагою румунського бренду.

Кросовер Dacia Bigster буде коштувати на рівні моделей класом нижче. За словами Ксав’є Мартінета, це можна зробити, зменшивши кількість дорогих систем активної безпеки в базовій версії. Крім того, у кросовера буде декілька варіантів комплектації.

Новий Dacia Bigster буде досягати близько 4,6 м завдовжки і збереже гранений дизайн передсерійного концепт-кара. До речі, у такому самому стилі буде виконано і новий Duster третього покоління.

Модель запропонують із 1,2-літровими бензиновими турбомоторами на 120 та 140 к. с., а також зі 160-сильною гібридною установкою від Renault Captur. Очікується і варіант із заводським ГБО. Будуть доступні версії з переднім та повним приводом.

Новости Украины