Розповсюдженні фейки про вивіз будівельного сміття

Під час будівництва чи ремонту з’являється будівельне сміття, і виникає потреба виконувати вивіз будівельного сміття. Люди, які не часто зіштовхуються з цим процесом, народили та вірять фейкам, котрі часто не відповідають дійсності. Тож, що правда, а що здогадки, нижче.

Фейк номер один: Оплата за вивіз будівельного сміття в платіжках ЖЕКу

Платіжках по обслуговуванню багатоквартирних будинків є графа «Вивезення побутових відходів», але мова йде лише про побутові відходи. Вивіз будівельного сміття та великогабаритних предметів, або за окрему плату, або за свої кошти чи власними силами. Тобто Ви повинні окремо домовитися з керівництвом обслуговуючої компанії про надання транспорту для вивозу, або найти незалежного виконавця, котрий надає такі послуги.

Складання великогабаритних предметів, або будівельного сміття біля сміттєвих баків є порушенням умов співпраці між мешканцями та ЖЕКом.

Фейк номер два: Я маю власний транспорт, тому можу зробити вивіз будівельного сміття самостійно

Переробні підприємства не приймають відходи від приватних осіб, тільки від юридичних осіб з офіційним укладанням договору. Тому все одно доведеться шукати виконавця, навіть біля дверей переробного підприємства і оплачувати не лише утилізаційний збір, а і послуги найманого транспорту, бо, ваше авто все одно не запустять на територію переробного підприємства.

Фейк номер три: Зроблю вивіз будівельного сміття на пустир

Насправді вивіз будівельного сміття на пустирі, в лісосмуги, сади, ліси та поля – це порушення закону, та несе за собою як мінімум адміністративну відповідальність, але не виключено що може бути і кримінальна відповідальність.  В Україні діє закон «Про відходи», який регулює не лише те як поводитися з відходами, але і як сміття може зберігатися.

Тому за таку діяльність можуть обкласти штрафом, або позбавленням волі.

Фейк номер чотири: Заплачу якусь копійку, аби дешевше

Є таке поняття, як ринкова ціна. Якщо сума на вивіз будівельного сміття нижче вартості утилізаційного збору, то вочевидь існує порушення закону. Те, що ви заплатите якимось шахраям, котрі з порушенням закону захаращували пустир, чи ліс, не позбавляє від відповідальності Вас.

Будь яке значне зменшення ціни на послугу, відносно ринкової ціни повинно викликати занепокоєння. Тому замовнику послуг теж потрібно зважати на подальшу долю сміття яке йому потрібно вивезти на утилізацію.

На що треба звернути увагу замовляючи вивіз будівельного сміття, або як вибрати виконавця

Перш за все, ціна має бути ринково оправданою.

В більшості випадків пошук виконавця відбувається через інтернет, тому важливо звернути увагу на сайт компанії. На сайті компанії мають бути фото чи відео приклади з працівниками компанії, а не стилізовані фото, що дозволить збільшити рівень довіри.

Перший контакт з менеджером, він має уточнити об’єм та складність, що безпосередньо впливає на те скільки коштуватиме вивіз будівельного сміття. Об’єм – це сума утилізаційного збору + яку вантажівку треба задіяти, складність – це чи будуть задіяні вантажники, спуск ліфтом чи сходами + який поверх. Тільки після отримання цієї інформацій формується ціна на послугу.

Джерело Груз Ок

Новости Украины