«Саджати пожиттєво»: батьки нацгвардійця, якого на блокпосту збив суддя Тандир, просять справедливого рішення

"Садить пожизненно": родители нацгвардейца, которого на блокпосту сбил судья Тандыр, просят справедливого решения

Близько опівночі 26 травня голова Макарівського районного суду Олексій Тандир на блокпості в Києві збив 22-річного військовослужбовця Нацгвардії Вадима Бондаренка. Від отриманих травм він загинув на місці аварії. Родина загиблого наголошує, що суспільство не має забути про його смерть і цю резонансну справу.   

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Мар'яни Бухан.

За даними свідків, Олексій Тандир на величезній швидкості влетів у блокпост – тіло хлопця відлетіло на три десятки метрів. А у салоні понівечоного авта знайшли пляшку алкоголю.

Зараз суддя вже у СІЗО, а загиблого військового 28 травня поховали в його рідному селищі Тальне на Черкащині. 

Під час затримання Олексій Тандир відмовився здати кров на вміст алкоголю. Біологічні зразки в нього збирають примусово лише за 18 годин після аварії. У суботу, 27 травня, на засідання збирається Вища рада правосуддя. На початку слухання Тандир робить спробу вибачитись перед рідними загиблого. Однак наголошує, він не винуватий, а лише причетний до смертельного ДТП. 

"Готовий понести повну відповідальність за свої дії, якщо суд встановить, що я порушую правила дорожнього руху і це стало причиною смерті Вадима", — заявив тоді голова Макарівського районного суду Олексій Тандир.

Колеги Тандира виносять рішення не на його користь – вони надають згоду на тримання судді під вартою. Без права внесення застави. Сам голова Макарівського районного суду Київщини просить про цілодобовий домашній арешт.

"Якщо ця справа залишиться безнаказаною, тоді немає сенсу залишатися жити в нашій державі, в нашій країни", — сказала викладачка загиблого Вадима Людмила Якименко.

На похорон попрощатися з загиблим сином з фронту приїхав батько Вадима Бондаренко, який нині воює під Бахмутом. І для винуватця аварії, в якій загинув його син вимагає вищою міри покарання.

"Саджати їх пожиттєво. Бо смертної кари в нас немає. Смертна кара в них може бути одна, якщо вони підуть разом з нами туди, де зараз ми перебуваємо", — сказав батько загиблого нацгвардійця.

https://tsn.ua/exclusive/sadzhati-pozhittyevo-batki-nacgvardiycya-yakogo-na-blokpostu-zbiv-suddya-tandir-prosyat-spravedlivogo-rishennya-2338972.html

 

 

Джерело

Новости Украины