«Саміт миру» за посередництва ООН: український дипломат назвав дату і місце проведення

"Саммит мира" при посредничестве ООН: украинский дипломат назвал дату и место проведения

Посол України в Туреччині Василь Боднар повідомив, що запропонований президентом Володимиром Зеленським "саміт миру" за посередництва генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша, заплановано на 24 лютого. Він повинен відбутися у штаб-квартирі Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку.

Про це повідомляє турецьке видання Anadolu з посиланням на коментар українського дипломата.

Василь Боднар нагадав журналісту агентства, що президент Володимир Зеленський на саміті G20 представив формулу миру із 10 пунктів, яка передбачає повне виведення російських військ з території України, відновлення кордонів 1991 року, припинення бойових дій, виплату Росією репарацій за завдану Україні шкоду, створення спеціального трибуналу для військових злочинців РФ та інші пункти.

"Це війна за визволення та незалежність. Нам потрібно звільнити наші землі, відновити нашу територіальну цілісність та встановити суверенні права на наших суверенних землях. Це головний елемент усієї війни", — сказав він у коментарі турецькому виданню.

Український дипломат висловив вдячність міністру закордонних справ Туреччини Мевлюту Чавушоглу, який заявив про підтримку Анкари мирного плану і готовність брати участь у його реалізації.

https://tsn.ua/svit/samit-miru-za-poserednictva-oon-ukrayinskiy-diplomat-nazvav-datu-i-misce-provedennya-2242765.html

 

 

Джерело

Новости Украины