Санкції залишили АвтоВАЗ без деталей: заводи в Росії підуть у дострокову відпустку

Лідер російського автопрому компанія АвтоВАЗ оголосила про перенесення своєї щорічної літньої відпустки на весну. По суті, АвтоВАЗ змушений поспішно піти в простий через брак деталей.

Про це пише Reuters. «Навесні 2023 року низка постачальників запчастин повідомили АвтоВАЗу про припинення поставок та розірвали існуючі домовленості щодо підтримки поставок у 2023 році», – заявили в російській компанії.

Планується, що простий у роботі розпочнеться в травні та триватиме три тижні. До цього передбачалося, що відпустка АвтоВАЗу стартує лише 24 липня.

При цьому в компанії наголосили, що працюють над «створенням нових логістичних коридорів», щоби замінити західні поставки запчастин. Йдеться про 200 видів автомобільних деталей.

Агентство зазначає, що найбільший російський виробник авто дуже постраждав від санкцій. Заводи в РФ максимально залежали від західних інвестицій та запчастин, а світові гіганти автопрому більше не хочуть співпрацювати із країною-агресоркою.

Від проблем такого роду страждає не лише АвтоВАЗ, а й весь російський автопром. У 2022 році заводи по всій РФ випустили лише 450 тис. автомобілів. Це мінімальний показник із часів розпаду СРСР.

Джерело

Новости Украины