Саудівська Аравія попередила США про намір Ірану напасти на неї та Ірак – WSJ


Саудівська Аравія попередила США про намір Ірану напасти на неї та Ірак – WSJ

Алі Хаменеї

Саудівська Аравія поділилася розвідданими зі США, які попереджають про неминучу атаку з боку Ірану на цілі в королівстві. Американські військові на Близькому Сході перебувають у стані підвищеної готовності. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на представників Саудівської Аравії та США.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

У відповідь на попередження Саудівська Аравія, США та кілька інших сусідніх держав підвищили рівень тривоги для своїх військових, повідомили чиновники. Більш детальної інформації вони не надали.

Саудівські офіційні особи заявили, що Іран готовий здійснити напади також на Ірак, щоб відвернути увагу від внутрішніх протестів, які охопили країну з вересня.

Рада національної безпеки Білого дому заявила, що стурбована попередженнями та готова відреагувати, якщо Іран здійснить атаку.

«Ми стурбовані картиною загрози, і ми залишаємося в постійному контакті через військові та розвідувальні канали з Саудівською Аравією», — сказав речник Ради національної безпеки. «Ми без вагань діятимемо на захист наших інтересів і партнерів у регіоні», – додав він.

  • Сьогодні канал CNN із посиланням на представників західної країни, яка «уважно стежить за іранською програмою озброєнь», повідомив, що Іран готується відправити РФ близько 1000 балістичних ракет малої дальності класу «земля-земля» та ударних безпілотників для війни проти України.

Джерело

Новости Украины