СБУ ліквідувала підпільну друкарню в Києві, яка допомагала уникнути мобілізації (фото)

сбу київ, фальшиві документи сбу, фальшиві документи київ Фото: пресс-служба СБУ

Столична контора за $2 тис. робила фальшиві довідки про непридатність до військової служби. Зловмисники допомагали українцям незаконно виїхати за кордон.

Служба безпеки Україна ліквідувала підпільну друкарню в Києві, яка друкувала підроблені довідки про непридатність до військової служби. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Читайте кращі матеріали розділу на сторінці «Фокус. Україна» в Facebook

«Внаслідок слідчо-оперативних дій нейтралізовано злочинну групу, яка займалася незаконною переправкою за кордон українських громадян призовного віку», — уточнює СБУ.

Зловмисники продавали українцям призовного віку фальшиві посвідчення військовозобов’язаних, а також інші документи, які б уникнути мобілізації.

Як розповідають у відомстві, для серійного виробництва таких фальшивих документів «бізнесмени» використовували друкарський цех афілійованої комерційної структури.

Вартість такого пакета підроблених папірців коливається від $800 до $2 тис., залежно від термінів виготовлення.

Виявилося, що організаторами незаконної схеми є двоє киян. Своїх замовників вони шукали через спеціально створену інтернет-платформу, де розповідали про свої послуги. Клієнти переказували оплату за фальшиві документи на їхні банківські картки. Пакет документів передавали через поштових операторів.

Обом зловмисникам оголосили про підозру.

Нагадаємо, додаток «Дія» потрапив у сексистський скандал. Українці подали понад 1800 заявок про колаборантів у чат-боті «ЄВорог». Адміністратори поспішали розповісти про успіхи та обрали не найвдаліший приклад.

Раніше Фокус писав, що СБУ у Києві затримала торговців зброєю, які видавали себе за правоохоронців. Зловмисників затримали під час спроби продати 13 автоматів АК-74 та 3 тисячі набоїв до них. За це продавці хотіли отримати $20 000.

Источник

Новости Украины