СБУ Львова купила мінівен за 2,4 млн. За ці гроші волонтери беруть 10 вживаних – NGL


СБУ Львова купила мінівен за 2,4 млн. За ці гроші волонтери беруть 10 вживаних – NGL

Volkswagen Caravelle

Управління Служби безпеки України у Львівській області купило новий мінівен Volkswagen Caravelle без конкурентних торгів за 2,39 млн грн, який буде обладнаний спеціальними та додатковими засобами. За таку суму волонтери беруть 10 вживаних мінівенів Volkswagen. Про це повідомляють «Наші гроші» (NGL.media).

Пояснюємо складні речі простими словами – підписуйся на наш YouTube

Як зазначається, 27 липня 2023 року управління СБУ у Львівській області придбало за майже 2,4 млн грн спеціалізованого автомобіля на базі моделі Volkswagen T6.1 Caravelle Saksonia у львівського ТОВ Алекс Со.

Наголошується, що закупівлю провели поза конкурентними торгами, уклавши пряму угоду.

«Терміновість такої покупки виникла у зв’язку з тим, що ця машина відправлятиметься на бойові завдання нашими співробітниками на схід», – заявила спікер львівського управління СБУ Роксолана Яворська.

Мінівен 2023 року випуску виготовлений на базі повнопривідного мінівена Volkswagen T6.1 Caravelle Saksonia Long EU5 4Motion з подовженою базою в бежевому кольорі та чорним салоном на вісім місць, включаючи водія. Автомобіль додатково обладнають сиреною з гучномовцем, проблисковими маячками та тонуванням вікон.

Уточнюється, що вартість автомобіля у майже 2,4 млн грн відповідає ринковій, але мінівени Volkswagen T6.1 Caravelle в цілому є одним з найдорожчих автомобілів такого типу.

Журналісти повідомляють, що одним з найпопулярніших мінівенів серед тих, які волонтери купують на фронт, є Volkswagen Transporter. 

За вартість купленого СБУ мінівена, можна купити ~10 вживаних Volkswagen Transporter, якщо говорити про машини +/- 2000 року випуску, які повністю задовольняють потреби військових.

LIGA.net звернулась до СБУ за коментарем.

Читайте також: СБУ виписала підозри 31 колаборанту-поліцейському із Херсонської області

Джерело

Новости Украины