СБУ викрила депутата Сумської облради на вимаганні грошей для передвиборчої кампанії

фото

Служба безпеки України викрила депутата Сумської обласної ради на вимаганні «спонсорської допомоги» для проведення передвиборчої кампанії.

За даними досудового слідства, депутат, який є членом однієї з постійних комісій облради, вимагав у керівника комунального підприємства 4 тисячі доларів США за начебто раніше надане сприяння у вирішенні службового питання. Ці гроші депутат планував використати для проведення передвиборчої агітації. У разі відмови профінансувати його, зловмисник погрожував керівнику підприємства фізичною розправою.

Співробітники спецслужби затримали депутата відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України у середмісті обласного центру під час одержання другого «спонсорського внеску» у розмірі 3 тисячі доларів США.

Розслідування здійснюється за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру.

Тривають слідчі дії.

Викриття зловмисника проводилось спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції Сумщини під процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури.

Источник

Новости Украины