СБУ викрила на хабарництві керівника податкової інспекції на Сумщині: посадовець обіцяв не перешкоджати роботі приватного лікаря

Служба безпеки України задокументувала начальника однієї з податкових інспекцій Державної податкової служби Сумщини на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди від приватного лікаря.

За попередніми даними досудового слідства, керівник податкової інспекції вимагав від лікаря, власника медичного кабінету, кошти за нестворення штучних перешкод у веденні бізнесу. Свої «послуги» зловмисник оцінив у $1 тисячу.

Правоохоронці затримали фігуранта згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України в одному з райцентрів Сумщини поблизу місця роботи під час одержання всієї суми неправомірної вигоди.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії. Перевіряється інформація щодо можливої причетності фігуранта до інших епізодів незаконної діяльності.

Заходи із викриття протиправної схеми проводили співробітники Управління Служби безпеки України у Сумській області спільно зі слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтава, під процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури.

Пресслужба СБУ в Сумській області

Источник

Новости Украины