СБУ встановила щонайменше 50 випадків примусового видворення українців — новини Бердянська

В Бердянському районі йдеться про два епізоди: мешканців Приморська і Бердянська

СБУ встановила щонайменше 50 випадків примусового видворення українців На фото Євген Балицький, джерело z-пабліки

Слідчі Управління СБУ в Запорізькій області оголосили підозру псевдогубернатору окупованої частини Запорізької області за порушення законів і звичаїв війни. Як дізнались зі змісту підозри «Бердянськ 24», 14 липня 2022 року Балицький видав указ «О мерах ответственности за совершение отдельных правонарушений, посягающих на общественный порядок и общественную безопасность», яким передбачено як міра покарання за вчинення «екстремістської діяльності» примусове видворення.

В матеріалах слідства наводяться конкретні випадки видворення мешканців окупованих територій Мелітопольського, Бердянського, Пологівського та Василівського районів.

Згідно санкції ч.2 ст.28 ч.1 ст. 438 Кримінального кодексу України вчинення злочину карається до довічного ув’язнення.

Нагадаємо, в червні 2023-го року Балицький заочно отримав вирок суду: 15 років позбавлення волі. Його визнали винним за двома статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 — участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території, вчинене за попередньою змовою групою осіб;
  • ч. 2 ст. 110 — умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб.

підозра балицькому

Источник

Новости Украины