Сенат США прийняв бюджет, який включає 45 мільярдів доларів для України

Сенат США прийняв бюджет, який включає 45 мільярдів доларів для України

Фото: JONATHAN ERNST/REUTERS

Сенат Сполучених Штатів Америки схвалив проєкт бюджету країни на 2023 рік, у якому 45 млрд доларів передбачено на допомогу Україні та союзникам. Як пише CNBC, остаточне голосування було 68 «за» і 29 «проти».

 Сенат США схвалив проєкт бюджету країни на 2023 рік у розмірі 1,7 трлн доларів. Цим документом передбачено виділення 44,9 мільярда доларів військової, гуманітарної та економічної допомоги Україні. Тепер за законопроєкт має проголосувати Палата представників.

Закон також передбачає 19,8 млрд доларів на озброєння та оснащення українських військ, а також союзників по НАТО. Ще 12,9 млрд доларів виділені на стабілізацію української економіки та компенсацію збитків.

 22 грудня Сенат США також схвалив поправку щодо арешту активів російських олігархів і передачі їх народу України. Це четверта поправка, прийнята до законопроєкту про фінансування уряду США. Вона дозволить Мінюсту через державного секретаря передавати доходи від арештованих активів олігархів або інших підсанкційних організацій народу України.

Джерело

Новости Украины