Сергій Жадан презентує нову збірку оповідань «Арабески» у Чернівцях

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Сергій Жадан презентує нову збірку оповідань «Арабески» у Чернівцях. Фото: Ольга Галіцина / Суспільне Чернівці

"Особлива і, мабуть, найкраща (поки що) моя проза", – так про нову збірку оповідань "Арабески" відгукується її автор Сергій Жадан. Її письменник презентує онлайн на фестивалі Meridian Czernowitz у Чернівцях.

Книга про людей із різним минулим, зруйнованим сьогоденням і невідомим майбутнім, пише літературний редактор видання Олександр Бойченко.

Дивіться презентацію наживо на YouTube Суспільне Чернівці:

Що відомо про збірку "Арабески"

Вихід збірки анонсували на початку серпня. Для її художнього оформлення та обкладинки використали ілюстрації Жадана.

"Ми покладаємося на пам'ять, аби залишатися собою, ми зживаємося з новим досвідом, аби приймати це життя, ми не відмов­ляємося від ілюзій, оскільки впевнені у власній ніжності й запеклості. Про цей час говоритимуть як про час великої жорстокості і великої сердечності. Цей час пізнаватиметься за голосами людей, які не бо­яться свідчити і звинувачувати, а також дякувати й освідчуватись", — йдеться в анотації до книжки.

Передзамовити книгу можна до 31 серпня. На сайті видавництва Meridian Czernowitz повідомляють, що 40 гривень з продажу кожного примірника перерахують на потреби 13-ї бригади Нацгвардії "Хартія". До складу цієї бригади у червні долучився Сергій Жадан.

Повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села команді Суспільне Чернівці — пишіть на пошту редакції новин: [email protected]

Новости Украины