Сестра полеглого оборонця з Вінниччини просить надати йому звання Героя України

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Вадим Годонюк. Фото з відкритих джерел

Полеглому оборонцеві з Вінниччини Вадимові Годонюку просять надати звання Героя України. Петицію з такою ініціативою на сайті президента зареєструвала сестра загиблого бійця — Людмила Сокур.

Старший солдат Вадим Годонюк (1998 року народження) був мешканцем села Костянтинівка Турбівської громади Вінницького району. Навесні 2018 року він прийняв присягу до військової строкової служби, а у 2019 закінчив її у званні старшого солдата пожежної частини в/ч А4138, А1588.

З перших днів повномасштабного вторгнення Вадим вступив до лав ЗСУ — у 59-ту окрему мотопіхотну бригаду імені Якова Гандзюка військової частини А1619. воював на Миколаївщині. Загинув оборонець 21 травня 2022 року поблизу населеного пункту Шевченкове Вітовського району Миколаївської області. Під час російського артилерійського обстрілу начальник радіорелейної станції польового вузла зв'язку Вадим Годонюк отримав поранення, несумісні з життям.

"Вадим був люблячим братом для своїх сестер та хоробрим і коханим сином для своєї мами. Для друзів завжди був душею компанії. Щоб описати біль втрати й горя, яке прийшло в нашу родину, неможливо підібрати слів. Вадим назавжди залишиться в наших серцях і пам'яті життєрадісним, усміхненим і бадьорим веселуном. Виявивши хоробрість і мужність, він віддав за нас із вами найдорожче — своє життя, маючи ще стільки планів і нездійсненних мрій. Вадим є прикладом для багатьох із нас. Йому назавжди залишиться 24. Героїв ми маємо пам'ятати вічно", — написала Людмила Сокур.

Новости Украины