“Сестрині секрети”. Кропивницька письменниця готує до виходу книжку для підлітків

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Суспільне Кропивницький

Кропивницька письменниця Вікторія Семененко готує до виходу книжку для підлітків “Сестрині секрети”. Сподівається, що побачить її цього року: "Текстова частина уже готова, вона писана ще до війни і буде друкуватися у Харкові". Нині письменниця готує обкладинку. Для цього провела кастинг на участь у фотосесії.

Вікторія Семененко — кропивницька письменниця, аудиторія котрої, здебільшого, жінки середнього віку. Нова книга авторки розрахована на читача підліткового віку. Книга має назву “Сестрині секрети”. Головні герої — три сестри, одна з котрих пересувається на інвалідному візку. Це книга про перші дівочі уявлення про кохання і про сприйняття навколишнього світу через власні переживання і проблеми.

Обкладинка — це обличчя книги. Вона повинна бути магнітом, притягувати читачів, вважає письменниця. "В цій книзі я хотіла привернути увагу саме підлітків. Проблема інвалідності може стосуватися кожного. І мені важливо, щоб будь-яка дівчинка розуміла, що ця проблема може статися з будь-ким. Тому дівчата, які зараз фотографуються для обкладинки, пройнялися цією темою, розуміють наскільки важливо і відповідально її просувати далі у суспільстві".

“Сестрині секрети”. Кропивницька письменниця готує до виходу книжку про інвалідність для підлітків. Суспільне Кропивницький

Вікторія Семененко отримувала заявки на участь у фотосесії від дівчат, а також писали їх батьки. Обирала з понад 50 претендентів. "Складно було обрати. Оскільки я автор книги, то я знаю кожну героїню, який характер я вкладала у неї, як вона зовнішньо виглядає. Саме цими критеріями керувалася, коли обирала".

Олександра Проценко участь у фотосесії бере вперше. "Я дуже люблю фотографуватися, тому для мене це було круто. Ми з дівчатами одразу познайомилися, зблизилися, нам було легко працювати разом. Я вже чекаю, щоб вийшла книга, я вже її прочитала".

Дизайнерка книги фотографиня Олена Непотенко розповіла, з Вікторією Семененко співпрацює не вперше. "Для обкладинки — це мій перший досвід, але мої фотографії для її книг вже використовувались. Зараз я роблю обкладинку як дизайнер. Перед зйомкою прочитала книгу, щоб розуміти, як зробити кадр. Мені було важливо передати моделей не як особистості, а як персонажів".

Новости Украины