Шафаренко: У квітні збірна України проведе спаринг із Латвією

Шафаренко: У квітні збірна України проведе спаринг із Латвією

Сборная Украины по хоккею. Фото — facebook.com/fhu.com.ua

Помічник головного тренера збірної України з хокею Олег Шафаренко розповів про підготовку команди до чемпіонату світу-2024 у дивізіоні IB.

“Ми плануємо зробити коротенький збір в Україні на перспективу збірної. Побачити, чим хлопці живуть, що вони вміють і як почуваються, коли збираються разом. Насамперед, якби не було війни у нас, ми могли б повноцінно зібрати хлопців та подивитися на всіх. Але є умови, немає можливості дивитися всіх, кого хочемо”.

“Тому є такий вузький склад, на кого ми розраховуємо. Для тренерів це не дуже приємно, бо тренер не може побачити всіх. Є така проблема, є великий список, але до Литви поїдуть п’ять “п’ятірок”. В Україні працюватимуть гравці з Кременчука, Дніпра та Сокола”.

“8 квітня ми їдемо, починається наш збір у Каунасі. Планується товариський матч зі збірною Латвії, це дуже потужна збірна, ми розуміємо. Але ми маємо грати з сильними командами, якщо хочемо рости в класі. Матч  буде гарною перевіркою для самих гравців. розуміти, як грають команди найвищого рівня.

“Ще два спаринги будуть перед чемпіонатом світу — Литва і Китай. З’ясовуються остаточні дати, але збірна матиме чотири матчі дуже пристойного рівня. У цих іграх запропонуємо ті вимоги, яких прагнемо, і подивимося, на що ми здатні, як команда”.

Збірна України розпочне виступ на ЧС-2024 матчем проти Естонії 27 квітня. Далі синьо-жовті зіграють із Нідерландами (28 квітня), Китаєм (30 квітня), Іспанією (1 травня) та Литвою (3 травня). Переможець турніру вийде до Дивізіону IA, команда, яка займе останнє місце, опуститься до Дивізіону IIA.

Джерело

Новости Украины