Що буде, якщо вживати боул на сніданок?

Сирники та вівсянка на сніданок залишилися в минулому. Зараз весь світ захоплюється новим трендом харчування – боули у Львові на сніданок. Цей смачний і швидкий сніданок не відніме у вас багато часу та сил на приготування. Ця страва не тільки смачна та має гарний вигляд, а ще дуже корисна. Що таке боул, з чого він складається і чому дієтологи вважають за правильно починати день з боулу? Відповімо на всі питання по черзі.

Що таке боул?

Слово боул перекладається як глибока тарілка. Звичайна тарілка, яку ми скоріше звикли називати супова миска. Різниця лише складається в тому, що в таких тарілках ми подаємо першу страву, а на заході у такій мисці подають боули. Спочатку боули були популярні серед вегетаріанців, які нарізають дрібними кубиками овочі та подають їх у глибокій мисці разом з цілозерновими кашами. Саме такий збалансований набір продуктів потрібно приймати за один прийом їжі.

Завдяки інтернету розповіді про таку миску розліталися дуже швидко. Кожен почав ділитися своїм рецептом приготування боулу, а ще й викладати красиві фотографії страв на своїй сторінці. Частіше всього у мисці опинялися набір продуктів, які складалися з гарніру (рис, кіноа, булгур, пшоно), рослинного білка (горох, квасоля, сочевиця, насіння) та овочів, як сирих, так і термічно оброблених.

Користь боулів

Головна вимога боулу – це невелика кількість продуктів. Але ці продукти повинні містити білки, жири, складні вуглеводи, клітковину. Саме це, як запевняють дієтологи, і є запорукою красивої фігури й загального самопочуття.

Основа боулу це зернові, крупи, зелень, рослинні білки, корисні жири з горіхів, насіння та авокадо, різноманітні овочі та корисна заправка. Всі ці інгредієнти можна подавати на свій смак, постійно змінюючи складники для різноманіття.

З основних переваг цієї страви можна виділити наступні:

  • Збалансована страва, яка забезпечує організм всіма потрібними поживними речовинами. Не треба замовляти кілька страв, достатньо однієї, щоб отримати максимум користі.
  • Легкість у приготуванні. Щоб приготувати смачний та корисний боул не потрібно бути професійним кулінаром. Така швидка страва ідеально підходить як для сніданку, так і для приготування поживного обіду, або, навпаки, легкої вечері. Все залежить від інгредієнтів, які ви виберете для приготування.
  • Завдяки боулам люди можуть їсти навіть ті продукти, які вони не звикли споживати. Наприклад, мало хто їсть просто так насіння чіа чи кунжут. Але також і не потрібно в одній мисці змішувати все, що завгодно.

Таку страву можна вживати не тільки на сніданок, а ще влаштувати посиденьки з подругами та замовити неймовірний боул з лососем, авокадо та горіхово-сирною пастою в Tomatina.

Новости Украины