Що таке система захисту від безпілотників, розроблена «Піранья-Тех»?

Українська компанія «Піранья-Тех» розробила систему захисту від безпілотників для нейтралізації атак ворожих дронів. Нова українська технологія протидії безпілотникам здатна відбивати атаки з повітря, включаючи виявлення, Soft Kill (для глушіння каналів зв’язку безпілотника) та Hard Kill (лазерне жорстке ураження знищення безпілотника) ворожих безпілотників.

Антидронна рушниця вже активно використовується Збройними силами України на передовій проти ворожих дронів російської федерації (країни-терориста).

Що таке антидрон-система?

Антидрон системи виявляють та перехоплюють небажані безпілотні літальні апарати (БПЛА). Вони використовуються для захисту таких зон, як аеропорти, критично важливі об’єкти інфраструктури, vip-персон, великих суспільних просторів, таких як стадіони та площі міст, а також військові об’єкти та поля бою.

Що вміє антидронна система від «Піранья-Тех»

  1. Вона вміє виявляти і глушити сигнали від 428 МГц до 5800 МГц на відстані до 10000 м і використовувати лазер для ураження цілі на відстані до 20000 м залежно від потужності рушниці.
  2. Система може миттєво ідентифікувати загрози, що походять від безпілотників ворога та знищувати їх. Вона здатна виявляти, так і знищувати безпілотники в повітрі.
  3. Дана рушниця має автономний час роботи до 2х годин, невелику вагу та габарити.

Антидронні рушниці з’явились на озброєнні Україні ще в березні 2021 року в невеликій кількості, але саме зараз вони стали вкрай корисні нашим збройним силам, щоб активно протистояти ворогу.

Як працює система захисту від безпілотників?

Система захисту від дронів оснащена радаром, який забезпечує 360-градусне охоплення для виявлення БПЛА на відстані до 20 000 м, а також електрооптичними (EO) та інфрачервоними (IR) датчиками, які спрямовують «електронний удар» по ворожому безпілотнику. Ці датчики в парі з алгоритмами машинного зору та штучного інтелекту знижують ризик помилкових спрацьовувань та помилкових негативних результатів. Фактично, система БПЛА — це генератор перешкод між дроном або БПЛА та пультом керуванням, завдяки чому, можило перехоплення його керування та, в майбутньому, використовувати в своїх цілях.

Новости Украины