Школа християнської любові: Глава УГКЦ Святослав Шевчук про парафію у Тернополі

За інформацією: Суспільне Тернопіль.

Суспільне Тернопіль

Глава УГКЦ Святослав Шевчук очолив Божественну Літургію у храмі святого Йосафата у Тернополі. Про це повідомили на сторінці Української Греко-Католицької Церкви у Фейсбуці.

Під час спілкування з вірянами він назвав парафію цього храму школою християнської любові та подякував священникам за працю.

"Українці є незламні, тому що українці вміють любити. І тому вони не бояться. Багато хто вглядається у постать святого Йосафата, доброго пастиря, який віддав свою душу за овець своїх. І тому, навіть після його смерті, його постать є для нашого народу животворящою. А ми буквально за місяць розпочнемо ювілейний рік вшанування 400-річчя його мученицької смерті. Ми знаємо, що навіть Литва як держава відзначатиме це на державному рівні. Найперше, мені було дуже приємно почути, що з підземель цієї церкви народилася католицька школа у місті Тернополі. А сьогодні ми відзначаємо День працівників освіти. Я хотів би привітати усіх працівників освіти різних щаблів і попросити навчити своїх учнів любити".

Глава УГКЦ Святослав Шевчук очолив літургію у храмі святого Йосафата. Суспільне Тернопіль

Також Блаженніший Патріарх Святослав Шевчук розповів, що українці наближують перемогу тим, що у такий складний час не думають лише про себе, а дбають про ближнього.

Глава УГКЦ Святослав Шевчук очолив літургію у храмі святого Йосафата. Суспільне Тернопіль

"На кожній службі Божій ми молимося за наше військо, бо не тільки силою і зброєю можна здобути перемога, а молитвою", – сказав Глава УГЦК.

Новости Украины