Шмигаль: Енергосистема працює стабільно, але треба продовжувати економити електрику

Шмигаль: Енергосистема працює стабільно, але треба продовжувати економити електрику

Фото: facebook.com/vladimir.kudrytskyi

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що роботу енергосистеми вдалося стабілізувати, проте залишається низка проблем. А тому він закликав українців продовжувати добровільно скорочувати споживання електроенергії протягом дня і особливо в ранковий та вечірній піки споживання. Про це Шмигаль повідомив у телеграмі.

Прем’єр розповів, що 13 жовтня вдалося стабілізувати електропостачання по всій країні, тож графік примусових обмежень споживачів уже не застосовувався. Водночас, додав він, енергетики ще відновлюють надійність енергопостачання.

— Наразі пропускну спроможність магістральних енергетичних мереж знижено через численні руйнування внаслідок ракетних обстрілів. Енергетикам потрібен час для відновлення надійності енергопостачання споживачів. Протягом цього часу критично необхідно знижувати навантаження на мережі, щоб уникнути аварій. Тому актуальним залишається заклик добровільно зменшити споживання протягом дня і особливо в ранковий та вечірній піки споживання.

13 жовтня «Укренерго» заявило, що стабілізувало електропостачання після масштабної ракетної атаки Росії на Україну 10-12 жовтня. Це стало можливим завдяки тому, що українські громадяни, зокрема й мешканці центру України, ввечері економно споживали електроенергію.

Джерело

Новости Украины