Шмигаль: Поки йде війна, революційних податкових змін не буде


Шмигаль: Поки йде війна, революційних податкових змін не буде

Денис Шмигаль (Фото: ОП)

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що радикальної податкової реформи під час війни не буде. Про це він сказав в інтерв’ю Forbes.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес в Telegram: коротко про важливе

«Абсолютно всі податки, які бізнес платить до державного бюджету, зараз ідуть на фінансування Сил безпеки та оборони. В січні цього року бізнес та громадяни сплатили трохи більше ніж 60 млрд грн до бюджету, а на нашу безпеку та армію ми витратили 100 млрд грн. Тому поки йде активна фаза війни, податкових змін, щонайменше революційних, не буде», – сказав прем’єр-міністр.

Він додав, що Україна домовляється з Міжнародним валютним фондом про спільну роботу над майбутньою податковою реформою, але вже після війни.

«[Вона] стане частиною покращення інвестиційного і бізнес-клімату. Її концепція буде вписана в план післявоєнного відновлення України», – сказав Шмигаль.

  • У грудні президент Володимир Зеленський сказав, що податкова система в Україні потребує змін.
  • У серпні стало відомо, що Офіс президента України обговорює нову концепцію податкової реформи, яка передбачає різке зниження податків. Модель отримала назву «10-10-10»: 10% – податок на прибуток, 10% – ПДФО і 10% – ПДВ. Також планувалось скасування ЄСВ і військового збору у розмірі 3%. 
  • Міністр фінансів Сергій Марченко попередив, що не підтримає податкову реформу зі зниженням ставок.

Читайте також: Інтерв’ю Гетманцева – за хвилину. Без відмови від «скруток» податкова нічого б не зібрала

Джерело

Новости Украины