Шмігаль про підготовку до надскладної зими: Україна накопичує газ, вугілля та деревину

Шмігаль про підготовку до надскладної зими: Україна накопичує газ, вугілля та деревину

Фото: t.me/Denys_Smyhal

Україна готується до надскладного проходження опалювального сезону, накопичує газ, вугілля та деревину і закуповує електрогенератори. Про це під час пресконференції заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, на початок жовтня у сховищах буде накопичено 15,5 млрд куб. м газу. Плюс є домовленості зі Сполученими Штатами щодо виділення 2 мільярдів кубометрів газу. Прем’єр упевнений, що це дозволить Україні стабільно з точки зору забезпечення газом пройти опалювальний сезон.

– Також Україна веде підготовку до забезпечення вугіллям. Наразі загалом Україна має 2,2 млн тонн вугілля, це найбільші запаси за останні роки. Ми розуміємо, що на початок опалювального сезону ми доберемо до 2,5 млн тонн. Це максимальна здатність складів України зберігати вугілля, – сказав прем’єр.

Шмигаль також повідомив, що активно накопичуються й альтернативні види палива, наприклад деревина. Цей процес активно продовжується.

— «Укрзалізниця» накопичує, Держлісагентство накопичує, тобто ми збільшили відповідні запаси майже на 1,5 млн кубів дров. Отже, до жовтня у нас має бути накопичено близько 7 мільйонів кубів дров. Для того щоб ми могли в тих регіонах, де будуть розбиті об’єкти енергетичної інфраструктури, використати цей уже незвичний для цивілізованого світу вид енергоресурсів, — пояснив глава уряду.

Також Шмигаль сказав, що Україна вживає заходів для захисту енергетичних підстанцій, закуповує електрогенератори – понад 1,5 тисячі одиниць. Завозиться й електроенергетичне обладнання для забезпечення швидкого відновлення зруйнованих енергетичних об’єктів.

Джерело

Новости Украины