Що необхідно для для швидкого просування ЗСУ в бік Мелітополя, — командир підрозділу «Стугна»

Что необходимо для для быстрого продвижения ВСУ в сторону Мелитополя, - командир подразделения "Стугна"

Командир підрозділу "Стугна" Дмитро Лінько вважає, що для швидкого просування ЗСУ на півдні потрібно прорвати першу і другу лінії оборони російської армії.

Про це він заявив в ефірі Еспресо.

"Тут питання не стільки в кілометрах просування, а в знищенні тих сил оборони російських окупаційних військ, які стоять і тримають ці лінії. Тому, що ми зараз працюємо над знищенням їхніх передових позицій, їхньої артилерії і техніки, яка інформує першу і другу лінії оборони і це найважчий етап", — прокоментував він.

Лінько додав, що рано чи пізно ЗСУ прорве першу і другу лінії оборони і далі все буде набагато легше відбуватися, "там уже кілометри йдуть десятками".

"Щодня росіяни несуть там величезні втрати, вони відкочуються постійно назад. Невеликими темпами ми видавлюємо їх, але поки що така ситуація, тому що це укріплені позиції, які там уже понад рік стоять", — наголосив командир підрозділу "Стугна".

Нагадаємо, 4 червня на південному фронті України розпочався контрнаступ ЗСУ, який продовжив серію наступальних акцій під Бахмутом і на Білгородщині. Уранці 3 липня Анна Маляр повідомила, що за минулий тиждень українські військові звільнили близько 38 кв. км територій.

Протягом 6 липня ЗСУ просувалися і закріплювалися на позиціях на трьох напрямках — Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському, а на Куп'янському продовжили тримати оборону. 7 липня заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що Сили оборони просуваються на флангах Бахмута і перемелюють ворога на півдні — співвідношення втрат в армії РФ більше в понад п'ять разів.

10 липня командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський зазначив, що Бахмут перебуває під вогневим контролем українських Сил оборони. А Генштаб ЗСУ зазначав: від початку контрнаступу ЗСУ звільнили 169 км² української землі на Мелітопольському та Бердянському напрямках — площа порівнянна з розмірами Одеси. На Бахмутському напрямку Сили оборони повернули 24 км² українських територій.

12 липня Генштаб повідомив, що ЗСУ поцілили по готелю "Дюна" в Бердянську, про що повідомлялося раніше. Росіяни вантажівками вивозили тіла вбитих військових. Українська авіація завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника і 2 — по ЗРК ворога. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби вразили 1 пункт управління, 16 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 4 зенітно-ракетні комплекси та 2 станції РЕБ противника.

Джерело

Новости Украины