Що росіяни хочуть захопити у Харківській області найближчим часом

Окупанти здебільшого атакують піхотою, але не в посадках, а в чистім полі.

Російська армія продовжує тиснути на Куп’янському напрямку.

Ворог продовжує наступати з окупованого Піщаного у напрямку лівого березу Осколу. Останніми днями ворог зміг просунутися до траси Куп’янськ — Борова, яка є важливим логістичним маршрутом Сил Оборони України. Проте закріпитися на цьому плацдармі їм не вдалося. Атаки тривають, окупанти лізуть піхотними накатами навіть не по посадках, а по полях. «Накати» тривають цілодобово, поки ворог не накопичить певну кількість особового складу, щоб рухатись далі. Про це повідомив командир батальйону ударних авіаційних комплексів «Ахіллес» (входить до складу 92-ї бригади) Юрій Федоренко

«Противник намагається зробити все, щоб максимально вийти на лівобережний Оскіл, зайняти плацдарм. Куп’янськ-Вузловий це важливе місце, яке йому поставили завдання зайняти найближчим часом. Противник діє комбіновано. Штурми живою силою, але якщо раніше рухався по посадках, лісопосадках, то на сьогоднішній день виглядає так: чисте поле — біжать ланцюгом, на певній відстані, від точки А до Б. Сили оборони України виявляють групу, знищують, наступна хвиля, один добіг, потім ще одна, двоє добігли. Протягом дня накопичуються, а потім намагаються вибивати Сили Оборони з займаних позицій», — розповів Юрій Федоренко.

Підрозділ «Ахіллеса» нещодавно відбив одну з найбільших російських механізованих атак за час повномасштабної війни. Зараз РУБПаК витрачає на день не менше ста безпілотників на день.

Як писав UA-NEWS.in.ua, росіяни поспішають використати погодні умови, щоб дістатися лівого берегу Осколу на Куп’янщині, закріпитися та створити плацдарм.

Джерело

Новости Украины