Що задекларували директори департаментів Чернівецької міської ради

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Чернівецька міська рада. Фото: Суспільне Чернівці

Більше половини директорів департаментів та управлінь Чернівецької міськради оприлюднили щорічні декларації за 2022 рік. Суспільне Чернівці розповідає, якими були їхні доходи, скільки майна у власності та які суми заощаджень вони задекларували.

Ігор Ніколенко

Ігор Ніколенко з середини лютого цього року є директором департаменту інфраструктури та благоустрою міськради Чернівців. До цього він очолював Чернівцітеплокомуненерго.

У лютому цього року він подавав декларацію кандидата на посаду за минулий рік. Там задекларував квартиру у Вінниці на майже 45 квадратних метрів, яку купили у 2016 році. Нею володіє дружина Аліна.

У 2022 році Ніколенко купив легковик HONDA CR-V 2016 року випуску за понад 400 тисяч гривень.

У теплокомуненерго він отримав 433 тисячі гривень зарплатні, а його дружина у департаменті урбаністики та архітектури міськради — 75 тисяч.

Також Ніколенко задекларував 375 тисяч гривень.

Людмила Свирида

Людмила Свирида, яка очолює департамент транспорту та окремих питань комунального господарства, задекларувала квартиру та земельну ділянку в Чернівцях з правом проживання там. Це майно у власності Іннеси Свириди.

У декларації Людмила Свирида також вказала земельну ділянку у Кельменецькій громаді у понад 1100 метрів квадратних, яка у власності Олександра Свириди — з ним спільно проживають та не перебувають у шлюбі.

Також Свирида задекларувала нерухомість, де право проживання має Олександр Свирида: одну квартиру та земельну ділянку у Чернівцях, а також житловий будинок та земельну ділянку у Кельменецькій громаді.

У департаменті транспорту Людмила Свирида отримала майже 370 тисяч гривень зарплати, а Олександр Свирида — майже 73 тисячі соціальних виплат.

Наталія Фрунзе

Директорка департаменту соціальної політики Наталія Фрунзе не оприлюднила щорічну декларацію за 2022 рік. Водночас у вересні цього року подала декларацію за 2021 рік, там вказала 15 об'єктів нерухомості. Вона має право власності на:

  • житловий будинок на 160 метрів квадратних у Чернівцях,
  • земельну ділянку на 660 метрів квадратних у Чернівцях,
  • земельну ділянку на 1650 метрів квадратних у селі Грушівка,
  • нежитлові приміщення на 128 квадратних метрів у Чернівцях,
  • нежиле приміщення критого ринку на 25 квадратних метрів у Чернівцях.

У її чоловіка Танасія Гуцула у власності:

  • нежилі приміщення на 68 метрів квадратних у Чернівцях,
  • земельна ділянка на 334 метрів квадратних у селі Чагор,
  • шість земельних ділянок на 964 метрів квадратних у Чагорській громаді,
  • гараж на 24 метри квадратних у Чернівцях,
  • квартира на майже 56 метри квадратних у Чернівцях.

Наталія Фрунзе задекларувала Tayota Land Cruiser 2012 року випуску за 413 тисяч гривень, Lexus RХ 2014 року випуску за 295 тисяч гривень, а також легковик Renault Kangoo 2008 року випуску за 49 тисяч гривень, який у власності її чоловіка.

Від підприємницької діяльності Фрунзе отримала 176 тисяч гривень, ще 242 тисячі гривень — зарплати. Її чоловік отримав 332 тисячі гривень від підприємницької діяльності.

Також Фрунзе задекларувала 255 тисяч гривень готівки, 480 тисяч гривень, які позичила третім особам. У банківському сховищі 72 тисячі доларів у спільній власності з чоловіком, а також 40 тисяч євро, якими володіє чоловік.

У вересні цього року Фрунзе повідомила про суттєві зміни в майновому стані — купила земельну ділянку на 649 квадратних метрів у Чернівцях за 150 тисяч гривень.

Марина Паламарюк

Директорка управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Марина Паламарюк задекларувала кімнату у Чернівцях та дві земельні ділянки по 0,06 метрів квадратних у Чернівцях. Одна з ділянок у її власності, інша — у власності чоловіка.

Торік Паламарюк купила легковик NISSAN X-TRAIL 2002 року випуску за 140 тисяч гривень. Марина Паламарюк отримала 397 тисяч гривень зарплати, а її чоловік — 162 тисячі гривень.

Ірина Ткачук

Директорка управління освіти Ірина Ткачук задекларувала у спільну сумісну власність квартиру у Чернівцях на майже 70 квадратних метрів, офіс на 290 квадратних метрів у селі Зимна Вода. Крім цього, у власності чоловіка у Чернівцях житловий будинок на майже 50 квадратних метрів та земельні ділянки на 349, 434 та 217 квадратних метрів. Також у власності чоловіка Олександра нежитлова будівля на 206 квадратних метрів у Чернівцях. Також чоловік орендує торгівельне місце на ринку Головний та нежитлове приміщення. У власності Ірини Ткачук TOYOTA RAV-4 HYBRID 2017 року випуску вартістю 799 тисяч гривень. У вартості її чоловіка — Nissan LEAF 2018 року випуску вартістю 553 тисяч гривень та ACURA MDX 2016 року випуску вартістю 355 тисяч гривень.

Олександр отримав 985 тисяч гривень від підприємницької дільності. 465 тисяч гривень зарплати отримала Ірина Ткачук за основним місцем роботи, 35 тисяч за викладацьку діяльність та 10 тисяч соціальних виплат.

Ткачук задекларувала 9 тисяч доларів та 85 тисяч гривень готівкою, а також 35 тисяч гривень на банківських рахунках. В Олександра задекларовані 80 тисяч доларів та 120 тисяч гривень готівкою.

Наталія Калмикова

Наталія Калмикова торік заробила понад 430 тисяч гривень на посаді начальниці міського управління охорони здоров’я та ще понад 67 тисяч гривень, працюючи за сумісництвом у Центрі первинної медико-санітарної допомоги у Садгорі. Про це йдеться у її декларації за 2022 рік. Її чоловік Петро мав понад 3,3 мільйона доходу з підприємницької діяльності, а також 4500 доларів готівкою.

Також Калмикова має 50% власності на житловий будинок площею 91 квадратних метрів у Чернівцях. Її чоловік має квартиру площею 116 квадратних метрів. Ще однією квартирою площею майже 30 квадратних метрів порівну володіють Петро та Світлана Калмикові.

Крім цього, Калмикова задекларувала право власності на авто Mitsubishi Colt 2006 року випуску. Також авто Skoda Superb 2018 року випуску має її чоловік.

Сергій Венгринюк

Начальник юридичного управління Сергій Венгринюк торік заробив понад 570 тисяч гривень зарплати. Ще 385 тисяч гривень отримав внаслідок відчуження рухомого майна. Також задекларував 220 тисяч гривень, 2 800 доларів та 1000 євро власних грошей готівкою. 40 тисяч гривень, 2500 доларів та 2 000 євро готівкою має Дана Венгринюк, яка з ним спільно проживає, але не перебуває у шлюбі.

Крім цього на банківських рахунках Венгринюк зберігає понад 37 тисяч гривень власних грошей.

Також Венгринюк задекларував дві власні легкові автівки марок BMW Х3 2007 року випуску та Toyota Camry 2017 року випуску. Ще двома автівками VOLKSWAGEN PASSAT та LEXUS RX350 володіє його співмешканка. На останнє авто Венгринюк має право користування.

Також Венгринюк має право користування на два будинки та дві земельні ділянки, якими володіє Дана Венгринюк. Вони розташовані у Лужанах та селі Стрілецький кут.

Людмила Кушнір

Людмила Кушнір очолює міське управління комунікацій з 18 квітня. До цього вона була заступницею голови Чернівецької районної ради. На цій посаді вона заробила майже 80 тисяч гривень. Понад 190 тисяч гривень заробив її чоловік Сергій Кушнір, працюючи в обласному діагностичному центрі.

Кушнір задекларувала 30 тисяч гривень, 20 тисяч доларів та 35 тисяч євро власних грошей готівкою. Ще 40 тисяч гривень готівкою та 8 тисяч євро має Сергій Кушнір. На банківських рахунках Кушнір зберігає понад 4 тисячі гривень, понад 1600 доларів та 37 євро.

Кушнір володіє двома легковими авто: MITSUBISHI ASX 2013 року випуску та Fiat Linea 2013 року випуску. Також задекларувала чотири земельні ділянки площею від 80 до 5 000 квадратних метрів. Крім цього, спільно з чоловіком володіє квартирою у Чернівцях площею майже 90 квадратних метрів, та частково володіє квартирою та будинком у Чернівцях.

Вікторія Діденко

Вікторія Діденко очолює управління охорони культурної спадщини з червня 2021 року. Торік вона заробила понад 390 тисяч гривень. Також отримала понад 27 тисяч гривень пенсії по втраті годувальника, майже 25 тисяч гривень соціальної виплати на дитину з інвалідністю та майже 2 тисячі гривень допомоги від профспілки. У готівці задекларувала 345 тисяч гривень – цими грошима спільно володіють Діденко, її мати та донька.

У Чернівцях Діденко спільно з матір’ю володіє квартирою площею майже 67 квадратних метрів, а також має у власності земельну ділянку та дачний будинок площею понад 20 квадратних метрів.

Вадим Руссу

З грудня 2022 року Вадим Руссу очолює управління комунальної власності. Торік він отримав майже 380 тисяч гривень зарплати на роботі в Департаменті соціально-економічного розвитку та майже 26 тисяч гривень як начальник управління комунальної власності. Також отримав майже 225 тисяч гривень внаслідок відчуження нерухомого майна. Крім цього, зберігає 130 тисяч доларів готівкою.

Вадим Руссу володіє квартирою площею понад 50 квадратних метрів та земельною ділянкою у Чернівцях. Також задекларував три легкові автомобілі марки Toyota Rav4 2011 року випуску, TOYOTA PRIUS 2019 року та CHEVROLET SPARK 2019 року.

Хто ще не подав декларації

Декларації за 2022 рік наразі не подали:

  • директор департаменту урбаністики та архітектури Андрій Тимофійчук,
  • Сергій Бостан, який є директором департаменту соціально-економічного розвитку та стратегічного планування,
  • начальниця управління культури Юлія Сафтенко,
  • начальник управління по фізичній культурі та спорту Дмитро Макаренко,
  • начальник управління порядку та контролю за благоустроєм Юрій Зінченко,
  • начальниця фінансового управління міськради Тетяна Цимбалюк.

Читати ще

Читати ще Що задекларували начальник Чернівецької ОВА та його заступники

Що відомо про відкриття декларацій

  • Подати щорічні декларації за 2021 та 2022 роки потрібно до 31 січня 2024 року. Водночас декларації за 2023 рік треба подати у період з 1 січня по 31 березня 2024 року.
  • Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) 10 грудня 2023 року відкрило публічний цілодобовий доступ до реєстру декларацій.
  • 12 жовтня 2023 року набрав чинності Закон України № 3384-ІХ про відновлення декларування. Одночасно стартувала й кампанія декларування за 2021-2022 роки, яка триватиме до 31 січня 2024 року.
  • У перші ж дні повномасштабного наступу Голова НАЗК публічно озвучив позицію Національного агентства: "Спочатку перемога, а потім декларування". Дещо пізніше 7 березня набрав чинності Закон №2115-ІХ, який переніс дедлайн подання будь-яких звітних документів на 3 місяці після закінчення воєнного стану.

Новости Украины