«Щоб захисники могли заховатися від дронів»: на Вінниччині діти плетуть маскувальні сітки на фронт

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Діти та вчителі плетуть маскувальні сітки. Суспільне Вінниця

Класна керівниця 4-Б класу Інна Мельник сказала, що маскувальні сітки плетуть на перервах та на уроках трудового навчання.

"Коли почалася війна, наш клас зразу включився в роботу щодо допомоги воїнам ЗСУ. Дітки були у 2-му класі, ми з ними виготовляли окопні свічки. Дітки зразу прийняли цю пропозицію. Дуже часто ми виготовляли обереги й відправляли їх на фронт, а також спробували плести маскувальні сітки, і в нас це вийшло. Дітям сподобалося. Діти з раннього дитинства виховується в дусі патріотизму і це мене радує. Вони з радістю сприймають нові ідеї й все, що потрібно для фронту, вони з радістю виконують. Вони хочуть, щоб скоріше почалася перемога і ми жили у квітучій державі", — сказала Інна Мельник.

Учениця плете маскувальну сітку для оборонців. Суспільне Вінниця

Сітку, над якою ліцеїсти працюють зараз, передадуть місцевим волонтерам. Її разом з іншою допомогою та провізією наприкінці вересня доставлять оборонцям на Покровський напрямок.

Серед 27 ліцеїстів, які плели в черговий раз маскувальні сітки, — Святослав Окульський. Хлопчик розповів, що його тато захищати Україну пішов у вересні 2022 року. Нині на реабілітації. Учень хоче, аби Україна перемогла і тато був вдома.

"Він служить у ЗСУ. Він робить за те, щоб ми могли спати, їсти й ходити до школи. Він був один раз поранений. І його відправили на лікування додому. Він старається, щоб бути на своєму місці й щоб був він нормальним, і щоб війна закінчилася. Я бажаю дуже, щоб війна закінчилася. Він дуже любить маму, нас з моїм братом, і він дуже хоче до нас, бути з нами", — сказав Святослав.

Діти плетуть маскувальні сітки для оборонців. Суспільне Вінниця

Учениця Аделіна Драпак показала, за якою технологією плетуть сітки.

"Ми плетемо павучком. Потім беремо інший кінчик. Це неважко, просто береш через дві дірочки й плетеш просто. Це дуже довго. Хочемо, щоб вони вижили на війні й не гинули. Просто сидиш і плетеш, нічого важкого тут немає", — сказала Аделіна Драпак.

Учениці плетуть маскувальні сітки для оборонців. Суспільне Вінниця

9-річний Матвій Олійник розповів, що він син військовослужбовця. На війну батько пішов добровольцем 2014-го. Додому чекає його з перемогою.

"Щоб була перемога, щоб ми могли вчитися, спати й добре жити. Я дуже сумую за татом, я плету сітки й хочу, щоб він повернувся додому. Робимо це, щоб захисники могли заховатися від дронів і щоб не бачили літаки їх", — сказав Матвій Олійник.

Новости Украины