Щоденні російські обстріли, загиблі та поранені цивільні: останні події на Сумщині. Онлайн

За інформацією: Суспільне Суми.

Російська армія обстріляла село Ростов на Сумщині. Суспільне Суми

8 вересня російські військові вдарили по центру Стецьківки, що поблизу Сум. Внаслідок атаки вісім будинків пошкоджені, двоє людей поранені. Як живе село під щоденними російськими обстрілами – кореспонденти Суспільного дізнавалися у місцевих жителів.

Автівка пошкоджена через удар по Стецьківці 8 вересня. Суспільне Суми

9 вересня працівники поліції евакуювали із прикордонної Ворожбянської громади на Сумщині 11 місцевих, з них двоє — діти.

Евакуація із Ворожбянської громади на Сумщині 9 вересня 2024 рік. ГУНП в Сумській області

У Шосткинському районі Сумщини оголошено обов'язкову евакуацію з трьох населених пунктів. Це Глухів, Свеса та Есмань. Вона проводитиметься у два етапи. Переселенці з цих міст можуть оселитися у Роменському районі. Про це повідомили у Сумській ОВА. "Станом на 7 вересня з Шосткинського району евакуювали 242 людини, з них 50 — діти", — повідомила Вікторія Прохоровська, завідувачка сектору цивільного захисту та охорони працю Шосткинської РДА.

У Сумах поховали штаб-сержанта Олега Заброднього. Військовослужбовець загинув 3 вересня, під час ракетного удару російських військ по Інституту зв’язку в Полтаві.

Поховання Олега Заброднього. Суспільне Суми

В Сумській громаді тимчасово закрито рух транспорту через річку Псел між селами Битиця та Велика Чернеччина, повідомив начальник Сумської МВА Олексій Дрозденко.

Вдень російська армія завдала ударів по населених пунктах Сумського району. За попередньою інформацією ОВА, є постраждалі.

15:20 у Сумах було чутно три вибухи.

Зранку 9 вересня російська армія завдала удару керованою авіаційною бомбою по навчальному закладу у Новослобідській громаді на Сумщині.

Дві людини перебувають у лікарні внаслідок удару РФ по Стецьківці на Сумщині 8 вересня. Один чоловік наразі у важкому стані в реанімації, 14-річний хлопець в середньому стані важкості. Крім цього, внаслідок удару загинув пес. Також пошкоджень зазнали адмінбудівля, магазин, вісім домогосподарств, авто. Про Суспільному розповів староста Стецьківського старостинського округу Юрій Лисенко. За інформацією міськради, у селі пошкоджено сім будівель.

Через удар по Сумах 8 вересня травмовано четверо людей. Двоє загинули. Пошкоджено 32 будівлі — є руйнування шиферних дахів, вікон та огорожі, мереж електро- та водопостачання. Також пошкоджено п'ять автомобілів, повідомили в міськраді.

Сьогодні оголошено День жалоби за загиблими внаслідок авіаудару 8 серпня по дачному масиву у Сумах.

Вночі та зранку 9 вересня армія РФ здійснила 16 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 42 вибухи. Під обстрілами були Білопільська, Краснопільська, Есманьська, Шалигинська, Середино-Будська, Великописарівська громади.

Новости Украины