Щодо захисту бездомних тварин у Кам’янському

Коментар на звернення громадян надав мер Андрій Білоусов.

«Шановні кам’янчани!
До мене та до департаменту з гуманітарних питань міської ради надійшло звернення від мешканців Кам’янського щодо необхідності захисту бездомних котів на території Ліцею № 30 та Ліцею № 39. Під час опрацювання вищевказаного звернення були отримані письмові відповіді Ліцею № 30 та Ліцею № 39, в яких містилось пояснення щодо відсутності безпритульних тварин на території навчальних закладів.
Сьогодні за моїм дорученням департаментом з гуманітарних питань спільно з представниками поліції та КУ «Притулок для тварин» та представниками ГО «Вірний друг» було створено комісію та опрацьовано питання щодо жорстокого поводження з котами. В ході комісійного обстеження підвалу, котів не виявлено, але були знайдені рештки муміфікованих тварин. Двері в підвал не замикаються, тому такий випадок міг статися після дератизації, яка проводиться щоквартально відповідно до санітарних вимог. Спільним рішенням комісія рекомендувала адміністрації Ліцею №39 відпрацювати облаштування вентиляційних отворів за рахунок заварювання дрібною металевою решіткою, також, звернутися до жителів мікрорайону з проханням не підгодовувати котів в підвальному приміщенні, а в разі виявлення тварин звертатися з повідомленням до адміністрації ліцею про їх наявність. Тримати постійний зв’язок з представниками громадської організації «Товариство захисту тварин «Вірний друг» щодо систематичного відлову котів в підвальному приміщенні та забезпечити їм вільний доступ до підвального приміщення. До того ж, звернутися до відділення поліції №1 Кам’янського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області з проханням провести роз’яснювальну роботу з місцевими жителями щодо годування безпритульних тварин на території закладів освіти.
За згодою громадської організації «Товариство захисту тварин «Вірний друг» встановити котоловки для періодичного безпечного відлову тварин з підвального приміщення ліцею.
Комунальній установі «Притулок для тварин» Кам’янської міської ради стерилізувати відловлених тварин та у разі необхідності надавати їм допомогу. Також доручено керівникам інших освітніх закладів вжити заходи щодо запобігання подібних ситуацій з безпритульними тваринами», — йдеться у повідомленні.

Джерело

Новости Украины