Шольц про підсумки саміту G20: Путін майже один у світі і не має сильних союзників


Шольц про підсумки саміту G20: Путін майже один у світі і не має сильних союзників

Олаф Шольц на саміті G20 (фото — ЕРА)

«Найважливіший» результат зустрічі лідерів найбільших економік світу G20 в Індонезії – те, що у російського диктатора Володимира Путіна і його Росії немає сильних союзників на планеті. Про це заявив у Twitter канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Путін майже один у світі. Він не має сильних союзників. Це найважливіший результат успішного саміту G20 на Балі», – написав глава німецького уряду.

Шольц підкреслив – «зовсім неприпустимо, щоб він [Путін] продовжував свою війну в Україні та повітряні удари».

Також сьогодні турецький президент Ердоган застеріг світ від ізоляції країни-окупанта РФ і заявив, що знову поговорить із Путіним, бо «шлях до миру проходить через діалог».

  • Путін не поїхав на саміт, відправивши замість себе на Балі главу МЗС РФ Сергія Лаврова.
  • 15 листопада після масованого ракетного удару глава МЗС Кулеба звернувся до членів G20 – «припиніть пропонувати прийняти російські ультиматуми, такий терор можна зупинити лише силою зброї та принципів». Він додав, що чекає на принципову реакцію саміту G20 – «і, будь ласка, припиніть заклики «до обох сторін».
  • 16 листопада на Балі всі учасники саміту підтримали підсумкову декларацію G20: там «найрішучішим чином» засуджується війна Росії проти України, пише Reuters.

Читайте також: Зеленський запропонував «формулу миру» на G20. Росія відповіла ракетами по Україні: що далі

Джерело

Новости Украины