Шольца на трибуні засміяли «друзі Путіна». Відповів, що нічого хорошого на них не чекає – відео


Шольца на трибуні засміяли "друзі Путіна". Відповів, що нічого хорошого на них не чекає – відео

Олаф Шольц (фото — ЕРА)

Німецький канцлер Олаф Шольц заявив у Бундестазі: плани Євросоюзу щодо кліматичної нейтральності «будуть досягнуті», що буде добре для країни та континенту в цілому; а коли з ложі опозиційної фракції Альтернатива для Німеччини у відповідь на це засміялися, глава уряду відрізав – «…і погано для АдН». Про це пише RND.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Канцлер закликав членів парламенту та країни-члени ЄС просуватися вперед за планом переходу до так званої кліматичної нейтральності.

За словами Шольца, 2022 рік «показав нам, чого ми можемо досягти разом, якщо будемо солідарні та діятимемо рішуче».

Він розповів про те, як протягом кількох місяців ФРН стала незалежною від російських енергоносіїв і побудувала нові трубопроводи та термінали для зрідженого газу.

ДОВІДКА. Кліматична (вуглецева) нейтральність – нульова емісія вуглецю, або нульові вуглецеві викиди. Процес усунення шкідливого впливу викидів вуглецю, тобто відновлення балансу на планеті та повернення її до колишнього стану, що переважав півтора століття тому.

«Нікому не довелося замерзати, не було економічного спаду і не було закриття промислових підприємств. Це спрацювало, тому що всі відповідальні згуртувалися. З цього досвіду треба взяти до Європи впевненість, великого переходу, який на нас чекає попереду, буде досягнуто. Він закінчиться добре для нас у Німеччині та для Європи…», – заявив канцлер.

Читайте також: Лідер АдН закликав «звикати» до окупації Криму Росією

На цьому в ложі АдН, відомої євроскептичною та проросійською політикою, почувся сміх.

«…І погано для АдН, тому що [їх] бізнес-сфера зникла», – відреагував на сміх Шольц.

  • Наступного тижня у Брюсселі глави держав та урядів 27 членів ЄС обговорять конкурентоспроможність та енергетику, а також війну РФ проти України.
  • Влітку 2022 року АдН закликала запустити Північний потік-2, Шольц назвав її «партією Росії». А потім газопроводів не стало.

Читайте також: 130 обшуків. Як «громадяни Рейху» планували переворот у Німеччині й до чого тут Росія

Джерело

Новости Украины