Швейцарія співпрацюватиме з Україною в питаннях регіонального розвитку та відновлення

КИЇВ. 30 березня. УНН. Україна та Швейцарія у рамках проєкту «Згуртованість та регіональний розвиток України» (UCORD) підписали Меморандум про співпрацю з відновлення України. Його мета — налагодження ефективної співпраці центральної та місцевої влад, бізнесу та громадськості щодо цього питання, повідомляє УНН з посиланням на сайт Кабінету Міністрів.

Цитата

«Успішність відновлення України залежить від того, наскільки ефективною та скоординованою буде робота всіх зацікавлених сторін — центральної влади, місцевого самоврядування, бізнесу, громадськості та міжнародних партнерів. Використання потенціалу та експертних потужностей Агенцій регіонального розвитку є однією із базових умов в цьому контексті.

Агенції регіонального розвитку є інклюзивною платформою, де всі сторони можуть спільно працювати над розробкою планів відновлення, оновленням регіональних стратегій розвитку тощо», — заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та подякував швейцарським партнерам за їх готовність допомогти.

Деталі

Зазначається, що мета проєкту UCORD — налагодження ефективної співпраці центральної та місцевої влад, бізнесу та громадськості в питаннях відновлення України та регіонального розвитку. Відповідний Меморандум про співпрацю підписали Віцепрем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та Тимчасово повірений у справах Швейцарії в Україні Андреас Хубер.

Згідно з ним, центральна влада, органи місцевого самоврядування також співпрацюватимуть з бізнесом в питанні надання якісних послуг у критичних для населення напрямках: водопостачання, водовідведення та управління відходами. Документ також передбачає створення спільної Наглядової ради, яка проводитиме моніторинг реалізації проєкту.

Нагадаємо

30 березня Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомило, що Японія виділяє 400 мільйонів доларів США на відновлення України.

Джерело: УНН

Новости Украины