Сили оборони знищили 34 російських «Ланцети» за тиждень


Сили оборони знищили 34 російських "Ланцети" за тиждень

Дрон-камікадзе «Ланцет» (скриншот з відео)

Минулого тижня українські сили знищили 34 російські дрони-камікадзе «Ланцет». Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр під час включення з Military Media Center.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

 За її словами, минулого тижня було знищено 68 «шахедів», 17 ракет «Калібр», 13 ракет Х-101 і Х-555, а також 34 «Ланцети».

«Ви бачите, наскільки потужна робота Збройних Сил зі знищення засобів ворога, які повинні були знищувати нас», – сказала Маляр.

Дивіться також: Сирський пройшовся вздовж збитих «Ланцетів», учора у РФ пишалися заводом цих дронів – фото

ДОВІДКА. «Ланцети« – один із найбільш ефективних інструментів російських окупантів на лінії фронту: ворог використовує ці дрони для пошкодження/знищення великих цілей на кшталт артилерійських систем та засобів ППО. Випускається у важкій (12 кг, «Ланцет-3») та легкій (5 кг, «Ланцет-1») версіях. Збити цей БПЛА після того, як за наведенням «Орлана» або іншого розвіддрона він уже спрямований на ціль, дуже складно. Сили оборони використовують для захисту техніки від «Ланцетів» та FPV-дронів екрани з сітки-рабиці, стрілецьку зброю, а також зенітне озброєння на кшталт Gepard, «Тунгуска», «Шилка», ПЗРК тощо. Ймовірна вартість одного «Ланцета» – близько $35 000.

  • 23 червня 2023 року Євросоюз запровадив санкції проти російського виробника «Ланцетів».
  • На початку липня радник міністра оборони Юрій Сак заявив на Заході, що українським військам терміново потрібні засоби боротьби із «Ланцетами».
  • В ГУР кажуть, що РФ розширює виробництво «Ланцетів», але роспропаганда перебільшує щодо кількості.

Читайте також: Російські дрони «Ланцет» літають на чеських двигунах. Виробник визнав проблему — фото

Джерело

Новости Украины