Сили окупантів із Херсонської області стягують у трикутник Токмак-Василівка-Мелітополь — експерт

Силы оккупантов из Херсонской области стягивают в треугольник Токмак-Васильевка-Мелитополь - эксперт

Російські пропагандистські ресурси та "експерти" зараз переконують громадян РФ, що у ЗСУ внаслідок "проваленого" наступу понад 50% втрат, знищено всі танки Leopard 2, Київ у паніці, а у Байдена істерика. А також, що контрнаступ відбувається в зоні, поза основною лінією оборони російської армії.

Про це повідомив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. Він пояснив, що та зона, де зараз ЗСУ проводить розвідку боєм/оперативну розвідку/глибинну розвідку — це операційна зона.

"Вона призначена для гальмування просування основних сил противника і, за можливості, їхньої повної зупинки. Саме там зосереджені основні мінно-фугасні загородження і секрети", — розповів експерт.

"Російські пропагандисти кажуть правду — це не основна лінія оборони, але й наступ ЗСУ ще навіть не розпочинали, а проводять зовсім інші заходи", — підкреслив Коваленко.

При цьому він зазначив, що сили окупантів із Херсонської області стали стягувати в трикутник Токмак-Василівка-Мелітополь, для зміцнення третьої лінії. Коваленко висловив думку, що в окупантів у всій зоні бойових дій найпроблематичніше угруповання в Херсонській і Запорізькій областях.

Там в окупантів відсутня повна штатна комплектація технікою підрозділів. Також окупантам не вистачає людей, щоб заповнити всі лінії оборони.

"У той час як ЗСУ всерйоз ще нічого не починали і використовують підрозділи обмеженого функціоналу, окупанти змушені вже вводити в дію свої резерви з 2-ї і 3-ї лінії!", — наголосив експерт.

Після пояснення цих нюансів аналітик зазначив, що російським громадянам їх, звісно, не розкажуть.

"Вони розкажуть про те, що в української армії внаслідок "проваленого" наступу понад 50% втрат усього особового складу, знищено всі танки Leopard 2, Київ у паніці, у Байдена істерика…", — спрогнозував Коваленко.

"Ми перебуваємо на порозі великих подій і в той час, як ЗСУ оперує силами рівня розвідбатів, наш ворог гарячково стягує по засіках залишки морпіхів, які ніколи не бачили моря", — підсумував експерт.

В інформаційному просторі в останні кілька тижнів все частіше почали обговорювати тему контрнаступу. Один із ключових союзників Києва — США — оголосили, що зробили все можливе, щоб підготувати ЗСУ до контрнаступу.

При цьому кілька днів тому заступник міністра оборони Ганна Маляр заявила, що ніхто оголошувати початок операції не буде. Тоді ж секретар РНБО Олексій Данілов додав, що коли почнеться контрнаступ зрозуміють усі.

Нагадаємо, окупанти провели "фільтрацію" в Кирилівці: частина мирних жителів після допиту зникли безвісти.

Джерело

Новости Украины