Сірка, 11 листопада, Волонтерська: жителям Антонівки на Херсонщині пропонують обрати нові назви вулиць та провулків

За інформацією: Суспільне Херсон.

Херсон. Вулиця в Антонівці після дощу, 8 грудня 2022 року. Херсон. Вулиця в Антонівці після дощу, 8 грудня 2022 р. Фото: Наталя Верлата/Суспільне Херсон

У селищі Антонівка Херсонської територіальної громади у рамках деколонізації та дерусифікації перейменують 27 об'єктів топоніміки.

Про це в Telegram повідомив керівник міської військової адміністрації Роман Мрочко.

Йдеться про 24 вулиці, два провулки та заїзд, нові назви яких пропонують обрати на сайті міськради, заповнивши Google форму.

Серед запропонованих для вулиць назв — українського громадсько-політичного і державного діяча Сергія Єфремова, репресованого кримськотатарського письменника та педагога Айвазова Асана, на честь братів Просіних з Антонівки, Івана та Олександра, які загинули, захищаючи незалежність України, перший і єдиний космонавт незалежної України Леоніда Каденюка, кошового отамана Запорозької Січі й всього Війська Запорозького Низового Івана Сірка та інші.

Також в Антонівці можуть з'явитись і вулиці з назвами Гілейська, Ногайська, Скіфська. Є і пропозиції щодо назв — 11 листопада, Героїв УПА, Волонтерська, Морських піхотинців, Захисників України, воїнів 409-го Окремого стрілецького батальйону, Захисників Антонівського мосту.

Громадське обговорення розпочалось 10 квітня і триватиме до 16 квітня. Участь у ньому можна взяти за посиланням.

Раніше керівник МВА Мрочко повідомив, що у Херсоні перейменували ще 24 об'єкти топоніміки: 16 вулиць, площу, проспект та чотири провулки. Назви обрали за результатами відкритого голосування.

Новости Украины