Сирники з манкою — найпопулярніший рецепт: як приготувати їх без борошна

Сырники с манкой – самый популярный рецепт: как приготовить их без муки

Якщо сирники — це один із ваших улюблених варіантів сніданку чи перекусу, у нас є для вас в запасі ще одна ідея їх приготування. Раніше ми вже розповідали, як зробити млинці без яєць і молока, а цього разу поділимося рецептом сирників без додавання борошна.

Інгредієнти: 400 гр кисломолочного сиру (творогу), 1 яйце, 4-5 ст. л. манки (чим більшою є жирність сиру, тим більше потрібно манки), 1 банан, 1 ч. л. ванільного цукру, борошно (для обвалювання), кокосова олія (для смаження).

Приготування: в окремій ємності з'єднуємо сир, яйце та подрібнений вилкою банан. До цих компонентів додаємо ванільний цукор та манку. За бажанням можна також покласти родзинки (попередньо потрібно запарити їх окропом). Залишаємо масу постояти 10-15 хвилин — для того, щоб манка набухла і увібрала в себе вологу.

Після того, як вказаний час минув, повертаємося до приготування. З тіста, яке у нас вийшло, формуємо сирники, обвалюємо їх у борошні та обсмажуємо з обох сторін на сковорідці. Готувати страву потрібно на середньому вогні до появи легкої золотистої скоринки.

Готові сирники викладаємо на тарілку, попереднього застелену паперовою серветкою — щоб таким чином забрати залишки олії.

Ніжні сирники можна подавати як зі сметаною, так із варенням, фруктами чи ягодами. Або ж, наприклад, посипте млинці цукровою пудрою. Смачного!

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/lifestyle/2023-05-17/syirniki-s-mankoy—samyiy-populyarnyiy-retsept-kak-prigotovit-ih-bez-muki/52119

 

Джерело

Новости Украины