Скандальні закупки стільців для укриттів на 1,3 млн грн: у Києві судитимуть посадовицю Дніпровської РДА. Фото

У Києві судитимуть посадовицю Дніпровської РДА, яку обвинувачують у розтраті понад 1, 3 млн грн бюджетних коштів на закупівлі стільців для укриттів. Крім того, вона є підозрюваною у справі про закупівлі овочерізок для бомбосховищ за завищеними цінами.

Про це повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури. Зловмисниці загрожує до 12 років позбавлення волі.

«Згідно з матеріалами слідства, посадовиця адміністрації, організувала злочинну схему, спрямовану на розтрату бюджетних коштів, виділених на облаштування укриттів. Діючи в інтересах суб’єкта господарювання, посадовиця уклала з ним договір про закупівлю стільців за завищеною вартістю. Внаслідок дій обвинуваченої, місцевому бюджету завдано матеріальної шкоди на загальну суму понад 1,3 млн гривень», – розповіли в прокуратурі.

Крім того, з метою забезпечення відшкодування завданої шкоди, прокуратура заявила позов в інтересах держави.

Варто нагадати, що ця посадовиця Дніпровської РДА є також підозрюваною у ще одному кримінальному провадженні за фактом розтрати бюджетних коштів при закупівлі овочерізок для закладів громадського харчування в укриттях. Сума збитків становить близько 460 тис. грн.

Слідство за фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах завершено, а обвинувальний акт направлено до суду. З власних джерел нам стало відомо, що йдеться про Ольгу Дроздову. Детальніше про неї читайте за посиланням.

Як повідомляв OBOZ.UA:

  • У Києві для цивільних укриттів на бюджетні гроші закупили незвичайну техніку. Йдеться про овочерізки по 131 958 грн за штуку та електропательню за 725 700 грн. Такі закупівлі зробили Управління освіти Дніпровської райадміністрації Києва та художній ліцей «Зміна» у тому ж Дніпровському районі столиці, свідчать дані Prozorro.
  • Дніпровська районна державна адміністрація Києва достроково розірвала договір про закупівлю барабанів та паличок до них на майже 900 тисяч гривень. Їх хотіли придбати задля «психологічного розвантаження дітей в укриттях під час повітряних тривог».

Джерело

Новости Украины