Скільки дозволів на перебування у прикордонній зоні видали на Буковині

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Прикордонна смуга. Ілюстративне фото. Фото: facebook/Держприкордонслужба України — Західний кордон

У Чернівецькій області видали приблизно 600 дозволів на перебування у прикордонній зоні. Здебільшого за дозволом звертаються організації, чиї робітники працюють біля кордону. Водночас місцеві жителі звертаються за дозволом рідше.

Про це у коментарі Суспільному розповів повідомив речник Чернівецького прикордонного загону Ігор Заруднєв.

За його словами, штрафи за відсутність дозволу почнуть виписувати з червня. До цього проводять роз'яснювальні роботи з місцевою владою та населенням.

"Місцеві жителі — це основна категорія, хто повинен отримати ці дозволи. У них дозволи постійні, один раз отримав і все. Це стосується усіх громадян, які прописані у прикордонних зонах, будь-якого віку, навіть новонароджених. Хотілося б, щоб місцеве населення проявляло більше активності", — каже Заруднєв.

Кому потрібен дозвіл

Дозвіл мають отримати буковинці, які:

  • проживають у прикордонній зоні;
  • в'їжджають,
  • ведуть певні роботи (будівництво; вирубування дерев та чагарників, геологічні, дорожні, гідротехнічні, землевпорядні дослідження);
  • пересуваються на території у межах п'яти кілометрів від лінії кордону.

Окрім цього тим, хто отримає дозвіл, можна буде користуватися водою, фотографувати чи фільмувати місцевість та проводити туристичні подорожі. Дозвіл діє лише у межах території прикордонного загону, який його видає.

Як отримати дозвіл

За словами Заруднєва, дозвіл на перебування у прикордонній зоні видають протягом десяти днів. Для цього потрібно подати письмове звернення у довільній формі на ім'я начальника прикордонного загону Миколу Романчука.

Звернення можна принести особисто на вулицю Володимира Великого 2, а. Надіслати поштою чи електронним листом на адресу: [email protected]

Що відомо про дозвіл

  • Торік у грудні уряд вніс зміни до постанови про "Прикордонний режим", які передбачають обмеження на вільний в'їзд, перебування та пересування людей у прикордонній смузі. У березні офіційно затвердили форму дозволу.
  • У межах 30-50 метрів вздовж кордону на суші, водоймах та берегових лініях встановлено спеціальний прикордонний режим. Він забороняє вільний в’їзд, перебування, проживання та пересування людей та роботи, які не пов'язані з обороною чи охороною кордону.
  • Для людей, які проживають у прикордонній смузі, дозвіл буде постійним. Якщо людина не проживає за вказаною адресою понад 3 місяці, дозвіл скасовують. Туристичний дозвіл діє рік.
  • Якщо людина перебуватиме у прикордонній смузі без дозволу, її можуть притягнути до адміністративної відповідальності за порушення прикордонного режиму. Санкція статтіСтаття 202 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає попередження або штраф від 119 до 170 гривень, для посадовців – від 170 до 340 гривень.

Читати ще

Читати ще На Буковині почали видавати дозволи на перебування у прикордонній смузі: кого це стосується та як отримати

Повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села команді Суспільне Чернівці — пишіть на пошту редакції новин: [email protected]

Новости Украины