Слідство у справі депутатів Сумської облради, яких викрили на підкупі, завершено — САП

За інформацією: Суспільне Суми.

Магомед-Шаріп Галаєв та Володимир Поцелуєв. Коллаж: Андрій Юрченя /Суспільне Суми

Завершено слідство у справі стосовно двох депутатів Сумської облради, яких викрили на підкупі начальника Сумської МВА. Йдеться про Володимира Поцелуєва та Магомеда-Шаріпа Галаєва.

Про це інформує Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

За версією обвинувачення, Галаєв та Поцелуєв пропонували неправомірну вигоду – 100 тис. доларів США. Депутати спершу пропонували начальнику військової адміністрації не заперечувати про їхні судові позови щодо скасування рішення про необ'єднання двох лікарень міста – № 5 і Святого Пантелеймона. Згодом, за словами прокурора, депутати запропонували Дрозденку самому скасувати рішення про неприєднання лікарні № 5 до клінічної лікарні Святого Пантелеймона. Окрім 100 тисяч доларів, Дрозденку пропонували давати відсотки від фінансування об'єднаних лікарень. Головою двох об'єднаних лікарень, за версією депутатів, мав стати Володимир Поцелуєв.

Крім того, зазначені особи запропонували начальнику військової адміністрації виділити на фінансування закладу охорони здоров’я, який очолює Поцелуєв, майже 59 млн грн на закупівлю робіт та обладнання, вартість яких умисно завищена на 10-20%, що становить майже 7 млн грн з метою заволодіння ними надалі, повідомили в антикорупційній прокуратурі.

Наразі за дорученням прокурора детективами НАБУ відкрито матеріали справи стороні захисту для ознайомлення. На сьогодні дії осіб кваліфіковані за ч. 3 ст. 369 та ч. 1 ст. 14, ч. 5 ст. 191 КК України.

Що відомо про страву депутатів облради

  • 27 березня Магомеду-Шаріпу Галаєву разом зі ще одним депутатом облради – Володимиром Поцелуєвим, повідомили про підозру у наданні хабаря начальнику Сумської міської військової адміністрації Олексію Дрозденку.
  • 28 березня Магомеду Галаєву обрали запобіжний захід.
  • 29 березня Володимира Поцелуєва відпустили під заставу 1,9 млн грн.

Читати ще

Читати ще Що відомо про сумських депутатів Галаєва та Поцелуєва, яких підозрюють у хабарництві

Новости Украины