Смуга забезпечення в Запорізькій області тріщить по швах, а подекуди і зовсім порвалася

Полоса обеспечения в Запорожской области трещит по швам, а кое-где и вовсе порвалась

Найскладнішу лінію оборони окупантів, де сконцентровано максимальний ресурс для гальмування СОУ посредством мінно-фугасних загороджень і щурячих нір, фактично, продавлено.

По Мокрих Ялах триває переважно дистанційна робота артилерії в напрямку Старомлинівки, що є опорником уже по другій лінії РОВ. Крім того, вогневе ураження здійснюється і по тиловій третій лінії, внаслідок чого час від часу виносяться системи ППО.

Так само відбувається процес вирівнювання правого флангу, з якого регуляри відійшли до 2-ї лінії вздовж опорників Орлинське-Любимівка-Новозлатопіль, залишивши в полях ПО "Шторм-Зек" та мобілізовану шушеру. Тобто, надій на утримання ПО в цьому секторі РОВ явно не відчувають.

Дуже схожа ситуація в районі Роботино. Доля населеного пункту може вирішиться найближчими днями, з урахуванням того, що СОУ в цьому районі вже ніщо серйозно не зупиняє. Смуга забезпечення в цьому напрямку продавлена і РОВ розглядають варіант із відходом на новий рубіж, але є нюанс.

У разі звільнення Роботиного, по 0408 окупанти посиплються по Новопрокопівці, Ільченковому і Солодкій Балці. Тобто, найлогічніше, окупантам слід було б тікати одразу і без оглядки в Токмак. В іншому разі, нічого хорошого на них у цій локації не чекає, крім лотереї 200-300-400.

У районі Малої Токмачки 38-а ОМСБр і БАРСи не справляються з утриманням тиску СОУ і в найближчій перспективі в напрямку Полог не виключаю того, що називається "Каскад". Цей кульмінаційний момент уже осяжний, особливо з урахуванням втрат окупантів і пропорційності ресурсу в локації.

У цьому контексті цілком логічно виглядає пожвавлення СОУ в напрямку Дорожнянки і Марфопіля. Зони відповідальності 177-го ВП МП і 64-ї ОМСБр. Тобто тиск на Пологи зростатиме не тільки з правого флангу, а й з півночі.

Підсумовуючи все вищевикладене, зазначу таке…

Липень спекотний місяць.

Про це повідомляє військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

Раніше ми писали, що анонсують хороші новини з Оріхова.

Джерело

Новости Украины