Снігур у трьох сетах обіграла Сонмез і пробилася до основної сітки Вімблдону-2024

Снігур у трьох сетах обіграла Сонмез і пробилася до основної сітки Вімблдону-2024

Дарья Снигур. Фото — Getty Images

Українська тенісистка Дарія Снігур у фіналі кваліфікації Вімблдону-2024 змогла здобути вольову перемогу над представницею Туреччини Зейнеп Сонмез.

Матч тривав 2 години та 8 хвилин. Перший сет для 22-річної українки вийшов невдалим – вона двічі поступалася геймом на своїй подачі і зрештою програла стартову партію з рахунком 1:6.

Другий сет також розпочався з прикрих помилок українки – Дарія програвала 0:4, але змогла переламати перебіг зустрічі. Завдяки трьом брейкам Снігур виграла другу партію з підсумковим рахунком 7:5.

Третя партія почалася за тим самим сценарієм – Снігур програвала 1:4, але надалі зібралася з силами та повністю диктувала хід гри. Фінальний гейм третього сета українка взяла під нуль на прийомі і в підсумку виграла з рахунком 7:5.

Сьогодні успішно подолала кваліфікацію Вімблдону-2024 ще одна українка – Юлія Стародубцева.

Загалом в основній сітці турніру виступатимуть вісім українок – Еліна Світоліна, Марта Костюк, Даяна Ястремська, Леся Цуренко, Ангеліна Калініна, Дарія Снігур, Юлія Стародубцева, а також Катерина Байндль, яка для заявки використала «захищений рейтинг».

Британський турнір Великого шолому проходитиме (в основній сітці) з 1 по 14 липня. У минулорічному розіграші Вімблдону найкращою серед українок стала Світоліна, яка дійшла до півфіналу.

  • Вімблдон. Жінки. Одиночний розряд. Кваліфікація. Фінал

Дарія Снігур (Україна) – Зейнеп Сонмез (Туреччина) – 2:1 (1:6, 7:5, 7:5)

Джерело

Новости Украины