Сьогодні день народження відомого дніпровського зоолога

15 січня 52-й день народження відзначає авторитетний спеціаліст у галузі орнітології, доцент кафедри зоології та екології ДНУ, кандидат біологічних наук Олександр Пономаренко.

 

Відомий дніпровський зоолог неодноразово коментував «Днепру вечернему» ситуацію щодо птахів. Зараз, коли настали холоди, нагадаємо пораду орнітолога з порятунку птахів, яку ми оприлюднили морозною зимою декілька років тому.

— На жаль, у «жорстку» зиму гине до 60% молодняку. Враховуючи, що зима, що настала, досить сувора — вдарили морози і випав сніг — проблеми з їжею птиці відчувають вже сьогодні. З землі корм не візьмеш, оскільки він присипаний снігом. Якщо й надалі будуть морози та сніг, десь у середині зими ми зіткнемося з помітною смертністю птахів саме від голоду. Йдеться про найрізноманітніших птахів. Мені, наприклад, доводилося бачити навіть вухастих голодних сов. Птахів треба рятувати. Потрібні годівниці! Синичок можна підгодовувати несолоним салом, а для зерноїдних птахів на «Озерці» можна купити найрізноманітніше зерно.

 

Новости Украины