Сьогодні — Михайлове Чудо: чого неможна робити в цей день

19 вересня православні віряни відзначають свято Чуда Святого Архістратига Михаїла або, як говорили в народі — «Михайлове Чудо».

 

Святий архангел Михаїл – один з найбільш шанованих у християнстві янголів. За церковними переказами, архангел Михаїл зумів здолати Диявола. Святий відправив занепалого янгола разом із його почтом із небес у пекло.

 

Відтоді Михаїл став на чолі ангельського воїнства, яке було вірно Богу і стояло на сторожі закону Божого.

 

Люди називають Михаїла головним борцем проти беззаконня і несправедливості. Також вважається, що саме архангел Михаїл стоїть на воротах раю , зустрічаючи душі померлих, і просячи у Господа прощення грішників, які розкаялися.

 

В народному календарі українців воно належить до так званих «каральних свят». Люди вірили, що працювати на «Михайлове Чудо» – тяжкий гріх. Якщо ж хтось порушить традицію і проявить неповагу до Святого Михайла, то покарання настане в той же день.

 

Тих же, хто не вірить в це повір’я, чекають неприємні сюрпризи – ламаються інструменти, робота йде погано, можна навіть отримати травму.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОПРИЛЮДНИЛИ РЕЙТИНГ МІСТ УКРАЇНИ ЗА ЯКІСТЮ ЖИТТЯ. ЯКЕ МІСЦЕ ЗАЙНЯВ ЧЕРНІГІВ?

 

Зокрема, накладалось табу на сільськогосподарські роботи, передусім на оранку чи сівбу; жінки не пряли, не ткали, не кроїли сорочок та штанів. Подекуди існувала заборона на прогулянки до лісу, а також сна гуляння весіль.

 

Джерело — Пам'ять нації.

 

Фото — ілюстративне.

 

Источник

Новости Украины