Сьогодні стартує новий сезон української Прем’єр-ліги

Сьогодні стартує новий сезон української Прем'єр-ліги

23 серпня будуть зіграні перші матчі чемпіонату України сезону-2022/23.

У вівторок стартує новий сезон української Прем’єр-ліги-2022/23.

У новому чемпіонаті братимуть участь 16 команд: Верес, Ворскла, Динамо, Дніпро-1, Зоря, Інгулець, Колос, Кривбас, Львів, Металіст, Металіст 1925, Минай, Олександрія, Рух, Чорноморець та Шахтар.

Минулий розіграш УПЛ було достроково завершено через повномасштабне російське вторгнення в Україну. На момент зупинки чемпіонату перше місце у турнірній таблиці посідав Шахтар. За підсумками минулого сезону команди не вилітали з найвищого дивізіону. Десна та Маріуполь призупинили свою участь у чемпіонаті, а Металіст та Кривбас піднялися з Першої ліги.

У першому матчі нового сезону 23 серпня Шахтар зіграє з Металістом 1925. Стартовий свисток у зустрічі прозвучить о 13:00.

Цими днями поки що буде зіграно п’ять матчів першого туру УПЛ замість восьми. Поєдинки Інгулець — Динамо та Дніпро-1 — Олександрія були перенесені на 16 листопада через участь київського та дніпровського клубів у кваліфікації Ліги чемпіонів та Ліги Європи відповідно. Матч Минай — Львів було перенесено на невизначений термін на прохання гостей.

УПЛ. 1-й тур

23 серпня, вівторок

Шахтар — Металіст 1925 13:00

Зоря — Ворскла 15:00

Чорноморець — Верес 15:00

Колос — Кривбас 17:00

24 серпня, середа

Рух — Металіст 15:00

Зазначимо, що в умовах воєнного стану матчі чемпіонату України проводитимуться в особливих умовах. Поєдинки проходитимуть без глядачів. Дозволено частку обмеженої кількості акредитованих осіб — футболісти, тренери, арбітри, персонал, офіційні особи матчу, представники акредитованих медіа, медична служба, ДСНС, Нацполіція.

Оператори спортивних споруд зобов’язані мати план евакуації та привести до готовності укриття, які мають відповідати всім державним нормам безпеки та здатні вмістити повний склад учасників матчів. Укриття мають бути від стадіонів з відривом трохи більше 500 м.

У разі повітряної тривоги диктор стадіону повинен оголошувати: «Увага! Повітряна тривога! Просимо всіх піти в укриття!». Арбітр матчу відразу дає свисток про зупинку матчу і разом із командами прямує до укриття.

У новому чемпіонаті України 16 клубів зіграють у два кола. Команди, які посіли 15-те та 16-те місця, вилетять до Першої ліги. 13-та та 14-та команди зіграють матчі плей-офф за місця в УПЛ із четвертою та третьою командами Першої ліги.

Друге коло української Прем’єр-ліги має стартувати 4 березня 2023 року, а завершиться турнір 3 червня 2023 року.

Джерело

Новости Украины