Сорочкові тканини: склад та догляд за ними

Сорочки — один з ключових елементів базового гардеробу. Класичні чоловічі сорочки ніколи не виходять з моди, але їх можуть носити і жінки. Вони додають образу строгості та певної манірності. Вони дорогі, свіжі та прості. При цьому їх можна чудово поєднувати не тільки з офісним стилем, але і з повсякденним, вечірнім, кежуал і стильними аксесуарами для доповнення образу. Бавовняні сорочкові тканини користуються особливою популярністю, оскільки дозволяють тілу дихати, гіпоалергенні та зручні в носінні. Сорочкові тканини використовують не тільки для пошиття строгих сорочок, але й сміливо можна приміряти на сукні, туніки та сарафани. Прикрашають їх яскравими комірцями, мереживними жабо, воланами, кишенями і модною вишивкою. У цьому сезоні дуже популярні декоровані сорочки, які дозволяють створювати витвори мистецтва з найнудніших моделей.

Який склад сорочкових тканин?

Сорочкова тканина зазвичай виготовляється з натуральних волокон. У сучасній текстильній промисловості все більшої популярності набувають також комбінації натуральних і штучних матеріалів.

Тому до складу сорочкових тканин входить:

  1. Бавовна. Один з найпоширеніших матеріалів для сорочкових тканин. Бавовняні тканини легкі, м’які та повітропроникні, завдяки чому в них комфортно навіть у спекотну погоду.
  2. Льон. Лляні сорочкові тканини мають натуральну текстуру і відмінну повітропроникність. Добре вбирає вологу і робить одяг легшим.
  3. Віскоза. Штучне волокно, виготовлене з натуральної сировини. Має шовковисту текстуру і приємне на дотик.
  4. Комбіновані варіанти. Такий матеріал може бути змішаний з різноманітними натуральними та штучними волокнами. Це покращує такі властивості тканини, як міцність та еластичність.

Як доглядати за сорочковою тканиною?

Сорочкові тканини прості в догляді. Для забезпечення тривалого терміну служби та уникнення втрати кольору і текстури слід дотримуватися наступних рекомендацій:

  • Тканини, виготовлені виключно з натуральних матеріалів, можна прати у пральній машині, використовуючи стандартні методи.
  • Тканини, виготовлені зі змішаних штучних компонентів, слід прати вручну при температурі нижче 40 градусів.
  • Використовуйте кондиціонер для білизни, щоб зберегти колір і м’якість під час прання.
  • Не використовуйте сильні засоби для виведення плям.
  • Під час прання вмикайте помірний режим віджиму.
  • Прасуйте стільки разів, скільки потрібно.
Новости Украины