Споживання електрики тримається на тому ж рівні, аварійні відключення можливі — Укренерго

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Споживання електроенергії в Україні на рівні вівторка. Зберігається значний дефіцит потужності. До всіх областей доведені ліміти споживання, які діють упродовж доби. При їх перевищенні вводять аварійні відключення. Про це повідомили в НЕК «Укренерго», пише УНН.

Деталі

За даними Укренерго, ситуація на 1 лютого така:

  • Споживання електроенергії: на рівні вівторка. Зберігається значний дефіцит потужності.
  • Причина дефіциту: внаслідок 13 ракетних та 15 дронових російських атак пошкоджені електростанції (генеруючі потужності) та високовольтні мережі системи передачі. Пошкодження складні та масштабні. Енергосистема все ще відновлюється від завданих ударів. Крім того, декілька блоків теплових електростанцій з технологічних причин знаходяться у ремонті. У результаті виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання.
  • Обмеження споживання і відключення: до всіх обленерго доведені дещо збільшені ліміти споживання, які діють упродовж доби. Зранку перевищення лімітів не фіксувалося. Водночас упродовж доби у разі недотримання лімітів будуть застосуватись аварійні відключення.
  • Ремонтні роботи: триває відновлення об’єктів енергетичної інфраструктури, пошкоджених під час останньої масованої атаки 26 січня.

Доповнення

Енергосистема України вже пережила 13 ракетних атак ворога та 15 хвиль атак БПЛА по енергооб’єктах. 

Джерело: УНН

Новости Украины