«Спорт — потужна реабілітація». У Кропивницькому відбулись змагання для поранених бійців і ветеранів «Сильні України»

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Змагання зібрали 80 учасників з шести областей. Суспільне Кропивницький

Учасники змагаються у жимі лежачи, аеробайку, армліфтингу та веслуванні на тренажері, розповів головний суддя та чемпіон світу зі стронгмену Василь Вірастюк.

"Ми просто брали адаптивні види спорту — тобто ті види спорту, де ветеран з різною нозологією (з легким чи важким пораненням, чи то з ампутацією) може себе проявити. Бути в колі однодумців, побратимів — ось це найголовніше".

Учасники змагаються у жимі лежачи, аеробайку, армліфтингу та веслуванні на тренажері. Суспільне Кропивницький

На аеробайку учасники мали витратити 30 кілокалорій за найкоротший час. Роман Танайсічук приїхав на змагання з Кривого Рогу.

"Я був на Херсонському напрямку, там звільняли міста. Останній час був на Донецькому напрямку під Бахмутом. Наша команда — п’ять людей. Це психологічна якась підтримка. Ми збираємось тут, щоб поспілкуватись, відволіктися".

Сергій Дубов приїхав зі Львова. Він захисник Маріуполя, пройшов російський полон у 2022 році. Після реабілітації повернувся на службу у Львів. Попри ампутацію руки, займається зі штангою. На цих змаганнях є завдання, при якому учасники за одну хвилину повинні підняти її якнайбільше разів, пояснив суддя Олександр Писаренко. Сергій Дубов підняв штангу вагою 60 кілограмів.

"Прошу, молю наших ветеранів після поранення займатися спортом. Це є дуже потужна реабілітація. Я спочатку в "Азовсталі" був, в полоні був, все як має бути. Тобто як не має бути. Взагалі я спортом займався і до повномасштабної війни. Важив 105 -110 кілограмів. Під час полону, війни дуже схуд. Понад 30 кілограмів втратив".

У змаганнях беруть участь бійці й ветерани з пораненнями й ампутаціями. Сергій Дубов пройшов російський полон. Суспільне Кропивницький

Кропивничанин Михайло Дроботенко — колишній військовий 57 бригади. Йому зробили ампутацію після поранення ніг, якого він зазнав у 2022 році під Сєвєродонецьком. Він брав участь у змаганнях з жиму лежачи.

"Тут потрібна активність, залучати м’язи, котрі атрофувалися. Показати людям і Кропивницькому, що дійсно ці змагання повинні проходити у нас. І будемо збирати ще команду для командної участі".

Четвертий етап другого туру проєкту «Сильні України» відбувся в Кропивницькому. Суспільне Кропивницький

Зі слів Василя Вірастюка, місто для наступного туру обирають. Переможців фінального етапу чекають міжнародні змагання.

Новости Украины