Спортсмен з Хмельницького став чемпіоном Європи й отримав звання майстра спорту

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Суспільне Хмельницький

Чемпіоном Європи серед юніорів і срібним призером чемпіонату світу серед дорослих з комбат дзю-дзюцу став цього року хмельничанин Антон Марчук. Також він виконав норматив майстра спорту України. Як в умовах війни спортсмен готувався до змагань, дізнавалось Суспільне.

Традиційно з розминки починає тренування тренер, голова відокремленого підрозділу Федерації комбат дзю-дзюцу України в Хмельницькій області Олександр Марчук. Каже: треба добряче розім’ятися, розігрітися, щоб не отримати під час тренування травми. На розминку, за його словами, витрачає 30-40 хвилин.

Після розминки спортсмени Антон Марчук і Євгеній Кириченко відпрацьовують прийоми і готуються до нового змагального сезону. Цьогорічний сезон тренер хлопців Олександр Марчук називає надскладним: "Цей рік дуже важко розпочався для країни, для спортсменів, для тренерів. Тренування не були стабільні, не проводилися. Світло вимикали, і тривоги були".

Попри це, каже Олександр Марчук, спортсмени готувалися до змагань. У травні два юніори області в складі національної збірної поїхали на чемпіонат Європи з комбат дзю-дзюцу до Іспанії.

"Це Антон Марчук, який посів перше місце у розділах "клоз-контакт" і "фулл-контакт". І представник міста Шепетівки Олександр Корецький, який також в категорії "понад 82 кг" в розділі "клоз-контакт" і "фулл-контакт" посів два перших місця", каже тренер.

Спортсмени Антон Марчук і Євгеній Кириченко відпрацьовують прийоми і готуються до нового змагального сезону. Суспільне Хмельницький

У грудні хмельничанин Антон Марчук виграв срібло чемпіонату світу серед дорослих з комбат дзю-дзюцу. Пригадує: "Був дуже сильний рівень чемпіонату. 30 країн-учасниць привезли сильних спортсменів майже в кожній категорії. Була висока конкуренція, і було справді важко здобути результат, який ми здобули".

Ще одним цьогорічним досягненням Антон Марчук вважає присвоєння йому звання майстра спорту України.

"Чемпіонат Європи – 1 місце, чемпіонат світу – 2 місце. Чемпіонати України – призові місця, 1,2. Однозначно, це — найрезультативніший рік за всю мою поки що не дуже довгу кар’єру", — каже спортсмен.

Найвищою метою Антон Марчук вважає отримання звання Заслуженого майстра спорту України.

Показати високий результат на змаганнях різного рівня з комбат дзю-дзюцу наступного року планує майстер спорту України з вільної боротьби Євгеній Кириченко. Цього року, розповів, через травму не мав такої можливості. Тепер, каже, надолужує на тренуваннях: "Треба обов’язково двічі на день тренуватися. Зранку – зарядка і робота в залі. Ввечері – боротьба і ударка. І найголовніше — повинен бути режим: сон, харчування".

Наступні змагання з комбат дзю-дзюцу заплановані на березень 2023 року.

Автор: Ярослава Антошевська.

Новости Украины